Ravnatelj škole u SAD-u optužen za seksualno zlostavljanje učenika

Foto: Škola Williamsport

RAVNATELJ srednje škole u Pennsylvaniji optužen je za 30 točaka seksualnih odnosa i kontakta s učenikom.

Roger Weaver Freed (34), bivši ravnatelj srednje škole u Williamsportu, optužen je za održavanje dugogodišnje seksualne veze s učenikom koja se nastavila nakon što je učenik završio srednju školu.

Freed se tereti za 30 točaka kaznenog djela trećeg stupnja, među kojima je i kazneno djelo spolnog odnosa s učenikom.

Nudio mu emocionalnu podršku

Učenik je rekao policiji da se obratio Freedu oko 2015. nakon što je primijetio da je popularan među drugim učenicima. Uskoro mu se počeo povjeravati i oslanjati na njega za emocionalnu podršku, pogotovo nakon što je preminuo jedan od članova njegove obitelji.

Razgovori u školi su 2015. prerasli u brojne interakcije nakon nastave. Ravnatelj je učeniku govorio da su oni kao braća i da mogu razgovarati o bilo čemu, a posebno o njegovim seksualnim potrebama. 2017. su počeli imati spolne odnose, nakon čega mu je Freed kazao da je jako važno da se za to ne sazna jer bi mogao izgubiti posao.

Viđali su se 4 do 5 puta tjedno

Učenik je policiji rekao da osjeća "ogromnu krivnju zbog seksualnih susreta" koji su se odvijali 4 do 5 puta tjedno, uvijek noću, tijekom njegove sljedeće dvije godine srednje škole.

Seksualna veza je trajala do travnja 2022. godine. Freed je optužen u utorak, određena mu je jamčevina od 175.000 dolara.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.