Ravnatelj varaždinske bolnice: Pacijent je pio Romerquelle, oštećena mu je sluznica

Screenshot: Facebook

RAVNATELJ Opće bolnice Varaždin Damir Poljak se na konferenciji za medije oglasio o slučaju trovanja pićem u Varaždinu, javlja portal eVaraždin. Inače, ministar zdravstva Vili Beroš je ranije jutros potvrdio kako je jedan od slučajeva trovanja zabilježen i u Varaždinu. 

"Sinoć poslije 20 sati u Opću bolnicu Varaždin, na Objedinjeni hitni bolnički prijem, javio se jedan pacijent koji je iskazivao smetnje u vezi s pečenjem u grlu i ždrijelu. Spomenuo je da je popio gaziranu vodu na putu iz Zagreba prema Varaždinu. Nakon obrade naših liječnika utvrđeno je da se radi o lakšim oštećenjima sluznice grla i usne šupljine te je poslije dijagnostičkih pretraga pušten kući", rekao je Poljak. 

Nije rekao gdje je kupio piće

Potvrdio je kako je bolnica prijavila Ministarstvu unutarnjih poslova sumnju na ozljedu kemijskim reagensima. "U svakodnevnom smo kontaktu s ministrom zdravstva. Apeliramo na sve građane Varaždinske županije da se pridržavaju uputa i smjernica koje daju Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Zavod za hitnu medicinu te da se ne stvara panika", istaknuo je. 

Tvrdi kako je pacijent spomenuo da je popio gaziranu vodu Romerquelle, ali nije dao podatak o tome gdje ju je kupio. "Ima 50 godina i s područja je Varaždinske županije. Radi se o čovjeku koji je u prijevozništvu i putovao je iz Zagreba prema Varaždinu", dodao je. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.