Razbijeno staklo na zgradi SDP-a u Vinkovcima, drugi put u tri dana

Foto: Facebook/SDP Vinkovci

NEPOZNATI počinitelj jučer je, drugi put u tri, dana razbio staklenu stijenu na ulazu u zgradu vinkovačkog SDP-a, potvrdili su iz te stranke, ističući kako su takvom vandalskom napadu bili izloženi 18. studenoga, na Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991., kada im je također razbijeno staklo na ulazu u zgradu.

"Nakon što je na Dan sjećanja na žrtvu Vukovara razbijeno staklo na SDP-ovim prostorijama, što je posebno groteskno jer je sredinom 90-ih u tim prostorijama nekoliko godina boravila 204. vukovarska brigada, ponovno su razbijene prostorije SDP-a. Inače je 204. brigada bila u SDP-ovim prostorijama jer joj nitko osim vinkovačkog SDP-a nije htio dati prostor za sjedište, što je jedna posebna priča koje se današnji super domoljubi ne žele sjećati", ističu iz vinkovačkog SDP-a.

Novokomponirano državotvorno domoljublje

 Ocjenjuju kako je u cijeloj državi, a u Vinkovcima još izraženije, stvorena klima da se napada sve one koji se ne uklapaju u neko "novokomponirano državotvorno domoljublje", one koji upozoravaju da su nenormalne stvari i postupci nenormalni, a ne normalni, okruženje u kojem pristojni ljudi već polako dižu ruke od sudjelovanja u društvenim procesima koji oblikuju i unaprjeđuju hrvatsku državu.

"S obzirom na ovakvu učestalost napada na SDP-ovu zgradu u Vinkovcima, sljedeće što možemo očekivati jest da će nam zapaliti zgradu ili nešto još gore. Ostaje nam uzdati se u institucije pravne države kako će nas zaštiti", poručuju iz vinkovačkog SDP-a.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.