Razdvojene sijamske blizanke za nekoliko tjedana bit će u svom domu

SIJAMSKE blizanke Valentina i Kristina sada imaju šest mjeseci. Dobro se oporavljaju nakon uspješnog razdvajanja prije nekoliko mjeseci i uskoro bi trebale kući iz bolnice.

> Hrvatski liječnici upisat će se u povijest razdvajanjem blizanki. Evo zašto

Kako je večeras objavio HRT, glavna sestra Zavoda za neonatologiju KBC-a Zagreb Ana Habijanec osim što je pomagala i pazila na bebe u bolnici, odlučila je pomoći i kad je čula da obitelj nije mogla renovirati staru kuću.

"Prvi put u mojoj karijeri da sam zaboravila na neugodnost i na sram. Koga god sam zamolila, zaista sam i dobila pomoć, čak smo i kod predsjednice zamolili za pomoć", rekla je za HRT sestra Ana.

I uspjela je. U Bušetini pored Virovitice užurbano se radi na obnovi kuće kako bi sve bilo gotovo kada blizanke budu otpuštene iz bolnice.

"Sada više pažnje posvećujemo odgoju i preodgoju jer su totalno razmažene pa ih sad pokušavamo pripremiti za povratak kući da mama nema velikih problema", kroz smijeh govori Ana Habijanec.

"Nismo mi ti koji su navikli da nam se tako pomaže", rekla je mama blizanki koje će kroz nekoliko tjedana biti u svojim krevetićima u obiteljskoj kući.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.