Rebalans proračuna Rijeke. Najznačajnija promjena u prihodima od poreza na dohodak

Riječki gradonačelnik Marko Filipović Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Prijedlog prvog rebalansa ovogodišnjeg proračuna Grada Rijeke, kojim se prihodi povećavaju za 16.7 milijuna eura ili za 9.8 posto, prihvatilo je većinom glasova danas Gradsko vijeće.

Izmjenama se planiraju prihodi od 186.7 milijuna eura eura, a rashodi u iznosu od 199.4 milijuna eura. Najznačajnija promjena je na stavci prihoda od poreza na dohodak, s povećanjem za 11.9 milijuna eura ili za 18.6 posto.

Povećavanje rashoda

Ukupni rashodi povećavaju se za 20.4 milijuna eura ili za 11.4 posto pa su prihodi manji od rashoda za 12.7 milijuna eura, a razlika se uravnotežuje prenesenim viškom iz prethodnog razdoblja.

Povećavaju se rashodi za zaposlene u gradskoj upravi i kod proračunskih korisnika, sredstva za decentralizirane funkcije osnovnog školstva i vatrogastva, rashodi za kapitalne projekte, sredstva za program održavanja komunalne infrastrukture i drugo.

Oporba zamjera što nije povećan dio za kulturu ni mlade

Oporbeni vijećnici zamjerali su što nije povećan dio za kulturu ni mlade, prozivajući gradsku vlast da ne radi u interesu građana. Neki su naglašavali da je riječ o tehničkom povećanju jer su rasle plaće i uplate.

Gradsko vijeće nije prihvatilo prijedlog o smjeni direktora Roberta Mrvčića ni članova Nadzornog odbora Komunalnog društva Autotroleja.

Smjene u Autotroleju predložio je Klub vijećnika, u kojemu su Akcija mladih, Unija Kvarnera, nezavisne Maša Magzan i Iva Rinčić zbog nedostatka vozača i smanjenja broja polazaka autobusa te gubitka povjerenja građana.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.