Registrirana stranka Fokus, predsjednik je Davor Nađi

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

STRANKA Fokus službeno je registrirana rješenjem Ministarstva uprave i 27. travnja 2020. upisana je u Registar političkih stranaka Republike Hrvatske, izvijestili su u četvrtak iz te stranke.

"Fokus je stranka centra koja zagovara produktivnost u našem društvu, bori se protiv poreznoga i regulatornog opterećenja građana i poduzetnika te za manju državnu administraciju i pravodobnu prilagodbu klimatskim promjenama", izjavio je predsjednik stranke i zamjenik gradonačelnika Svete Nedelje Davor Nađi.

Istaknuo je kako su članovi stranke čelnici gradova i općina te poduzetnici s iskustvom i uspješno ostvarenim projektima koji su jamstvo da će stranka "funkcionirati na zacrtan način u ostvarivanju ciljeva".

Davor Nađi izabran je za predsjednika Fokusa na osnivačkoj skupštini stranke 7. ožujka, za njegova zamjenika izabran je načelnik općine Pirovca Ivan Gulam, a za potpredsjednika te stranke izabran je predsjednik Gradskog vijeća Slatine Dario Vrbaslija.

U Upravni odbor stranke još su izabrani Dario Zurovec (gradonačelnik Svete Nedelje), Hrvoje Košćec (gradonačelnik Sv. Ivana Zeline), Nenad Panian (gradonačelnik Dugog Sela), Marko Magdić (načelnik općine Križa), Mario Budišćak (poduzetnik i glazbenik iz Klinča-Sela), Darko Zver (poduzetnik iz Čakovca), Mario Kolar (član MO Čulinca) te Gabrijel Deak (potpredsjednik Gradskog vijeća Svete Nedelje).

Nađi je istaknuo kako su gradonačelnici i načelnici članovi stranke prvi u Hrvatskoj izašli s konkretnim mjerama kao odgovorom na krizu vezanu uz koronavirus.

Fokus: Prvi smo krenuli s mjerama ukidanja naplate vrtića i odgode ovrha

Učinjeno je to još 17. ožujka, i to primjenom konkretnih mjera radi pomoći lokalnom gospodarstvu i građanima u izvanrednoj situaciji zbog širenja zaraze koronavirusom.

Riječ je o ukidanju naplate vrtića, odgodi ovrha, odgodi plaćanja komunalne naknade za gospodarske subjekte, uz kasnije i potpuno oslobađanje, te oslobađanju naplate javnih površina. Sve te mjere su nakon toga počeli uvoditi i drugi gradovi u Hrvatskoj, stoji u priopćenju.

Stranka Fokus predstavila je i kalkulator javnog duga - riječ je o alatu koji su kao prvi zajednički projekt predstavile stranke Fokus i Pametno kako bi analizirale i predložile korekcije najavljenih mjera Vlade, a u javnu raspravu uključile i građane.

Kalkulator omogućuje različite kombinacije parametara, poput pada BDP-a, pada proračunskih prihoda, visine poticajnih mjera ili ušteda na rashodovnoj strani proračuna. Na taj način svaki građanin može testirati predložene mjere te vlastite ideje o tome što bi trebalo mijenjati kroz kalkulator - https://fokusnabitno.com/kalkulator-javni-dug/.

Fokus je stranka političkog centra koja se bori za bolju Hrvatsku i koja donosi pozitivne promjene. U skladu s vizijama transparentnog vođenja i konkurentnog razvoja gradova i općina, mladi i sposobni političari osnovali su novu političku stranku kako bi okupili ljude koji na taj način vide razvoj Hrvatske.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.