Rektor Boras želi Plenkovićevom ocu dati počasnu titulu emeritusa

Foto: Srednja.hr; Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell

DANAS se održava sjednica Senata Sveučilišta u Zagrebu na kojoj će se odlučivati o prijedlogu rektora Borasa da se osnuje povjerenstvo koje bi onda trebalo odlučiti o izboru u počasno zvanje professor emeritus Mariju Plenkoviću, ocu premijera Andreja Plenkovića, javila je srednja.hr.

> Plenković je dio svog rada posudio od oca, a nije ga naveo u literaturi. Poznato?

> INDEX OTKRIVA Došli smo do maturalnog rada Andreja Plenkovića - uzori mu bili Marx i Kardelj

U obrazloženju prijedloga stoji kako je Plenković obnašao brojne sveučilišne programske, rukovodeće, znanstvene, nastavne i uredničke funkcije na Sveučilištu u Zagrebu, kao i na drugim domaćim i inozemnim sveučilištima.

Mario Plenković je predavao komunikologiju na Fakultetu političkih znanosti te Grafičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Osnivač je udruge Hrvatsko komunikološko društvo. Rektor Boras, piše srednja.hr, smatra kako je Plenković dao izniman doprinos u radu brojnih sveučilišnih odbora i povjerenstava te kako je aktivno promicao ugled Sveučilišta u Zagrebu. Umirovljen je 30. rujna 2013.

Godinama živi u Sloveniji gdje i nakon umirovljenja predaje komunikologiju na mariborskom Fakultetu za elektrotehniku, računarstvo i informatiku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.