Richter: Ja sam ravnatelj Dječje bolnice Srebrnjak

Foto: Robert Anic/PIXSELL

DARKO Richter prošlog je mjeseca izabran za šefa Srebrnjaka, da bi nakon par dana, nakon što su tema u javnosti postale njegove ranije izjave i stavovi, sam odustao od izbora.

Sad je došlo do novog preokreta. Richter kaže da se predomislio, da povlači svoju odluku da se povuče te da je on ravnatelj bolnice.

"Ovaj čas ja sam ravnatelj Srebrnjaka. Postoji pravo uporište za to", rekao je za RTL.

"Na poštu mi 26. listopada dolazi kuverta s odlukom da sam izabrani za ravnatelja DB-a Srebrnjak i što sad da radite? Po poštanskom trekingu, vidim da je oko 15 sati, na dan 22. listopada ubačena pošta, a dokument je datiran s 5. listopada, kada je objavljeno da sam ja izabran za ravnatelja. Dakle, kuverta s odlukom o mom izboru impostirana je 22. listopada, ja to primam 26. listopada", govori dr. Richter.

Na prvu ovo zvuči prilično konfuzno, ali evo kako stvari zapravo stoje. Dr. Richtera su 5. listopada izabrali preko natječaja za novog ravnatelja. On 8. listopada obznanjuje da se ipak povlači iz kandidature.

Čini se kako je moguće da formalno-pravno nitko nije poništio natječaj i, ako se to zaista dogodilo, tada je on formalno još aktualan. Na toj činjenici sada dr. Richter i povlači svoje povlačenje iz procedure odabira novog ravnatelja.

"Situaciju na Srebrnjaku pratio sam izdaleka, tamo sam radio pet godina. No nisam ozbiljno razmišljao da se kandidiram sve dok mi supruga nije dva-tri dana prije isteka roka rekla da se na natječaj prijavim, čula na radiju da natječaj još traje. To me ponukalo, pa sam skupio sve što sam trebao i predao kandidaturu. Ja sam inače bio pomoćnik ravnatelja KBC-a Zagreb, koji je 20 puta veća bolnica od Srebrnjaka, i tada smo uvijek poslovali s pozitivnom nulom. Nikad nije bilo gubitka, nego viška novaca", kaže naš sugovornik.

Bivši ravnatelj Boro Nogalo: Ovo je nadrealno

Ovo je komentirao i bivši ravnatelj bolnice Boro Nogalo.

"To što se dogodilo, prema mojim saznanjima, naredili su iz gradskog Ureda za zdravstvo (to da se kuvertira odluka o odabiru novog ravnatelja dr. Richtera nakon što je on podnio odluku da povlači svoju kandidaturu op.a). Činjenica je da u tom uredu sjede desna i lijeva ruka dr. Ane Stavljenić-Rukavine, žene koja je završila kako je završila zbog uništavanja projekta Dječje bolnice Srebrnjak, pa je nevjerojatno sve ovo sad", kaže.

Nastavio je da se ova priča proživljava u vremenu kad su pod istragom ljudi vezani za EU projekte.

"Treba upozoriti da je projekt Centra za translacijsku medicinu Dječje bolnice Srebrnjak isto tako pod velikom prismotrom OLAF-a i Eurojusticea. I nevjerojatno mi je da se i dalje vode igre oko natječaja za ravnatelja DB-a Srebrnjak. Ovo doživljavam kao nadrealnu nadogradnju", izjavio je dr. Nogalo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.