Rijeka pod najezdom komaraca: Građani u panici, zaprašivanje ne pomaže

RIJEČANI su ovo ljeto doživjeli jednu od jačih najezdi komaraca, te je i Odsjek za dezinfekciju, dezinsekciju i deratizaciju Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije okupiran pozivima građana. Zaprašivanje je u Rijeci izvršeno u kvartovima Zamet, Marčeljeva Draga, Kantrida, Bivio i Podmurvice, čini se da su se komarci "preselili" i na Kozalu gdje se nalazi i gradsko groblje koje je, zbog drveća i vode, idealno stanište ovih insekata.

Ipak, iz Dezinsekcije objašnjavaju da zaprašivanje i zamagljivanje nije idealno rješenje u borbi protiv komaraca jer se na taj način uništavaju samo oni komarci koji su u zraku, ali ne i njihova legla, piše Novi list.

Povećanom broju komaraca ove su godine pridonijele i iznadprosječne količine padalina u proljeće, a osim sve većeg broja običnih komaraca, voditeljica Odsjeka za DDD kaže da je u Rijeci zamijećen i porast tigrastih komaraca čiji su ubodi puno neugodniji i zbog činjenice što samo jedan komarac može napraviti i po nekoliko uboda.

Samo u proteklom vikendu, u pedijatrijsku ordinaciju na Zametu javilo se 14 djece, od čega je čak njih 13 imalo ubode komaraca. Srećom, niti jedno dijete nije pretrpjelo ozbiljne posljedice nakon uboda.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.