Riješio se dionica: Kerum prepustio Koteks nećaku Sapunaru

NASTAVLJA se poslovna ekspanzija Kerumovog nećaka Gorana Sapunara, nesuđenog graditelja jeftinih stambenih kvadrata na splitskoj Kili. Zagrebačka burza objavila je da Sapunar preuzima trgovačko društvo Koteks d.d..

Firma sa temeljnim kapitalom od 33 milijuna kuna prelazi gotovo u potpunosti u ruke mladog Sapunara, Kerumu neće ostati nijedna dionica.

Sapunar i teta Nevenka, šefica Kerum d.o.o., sklopili su 24. listopada ugovor o stjecanju 603.456 dionice, nešto više od 90 posto ukupno izdanog broja dionica.

Rušenje Koteksa?

Kerum je svoj paket dionica u Koteksu okrupnio početkom godine, kada je kupio 15 posto dionica za nepunih milijun kuna. Tako je dobio mogućnost da sa imovinom tvrtke te atraktivnim prostorom na splitskim Gripama radi što hoće. Prvotno je, inače, bilo zamišljeno da se Prodajni centar Koteks, dignut za Mediteranske igre 1979. godine, sruši te da se na njegovom mjestu sagradi još jedan Kerumov trgovački centar imenom Keri.

Kriza i muka oko Marjana zaustavili su ambiciozne planove splitskog gradonačelnika. Što će biti, još se ne zna.

Ne zna se još ni sudbina grandioznog projekta na Kili. Problemi su iskrsli sa financiranjem kredita, ali i građevinskom dozvolom. Sve se više čini da je riječ o još jednom prvorazrednom debaklu aktualne gradske vlasti, koja je dosta toga obećala, ali malo ispunila...

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.