Rimčeva direktorica financija otkrila što će se raditi u kampusu

Kamere Hrvatske radiotelevizije ušle su u kampus u izgradnji Rimac Automobila u Svetoj Nedelji.

"Jezgra globalnog sjedišta Rimac Grupe jedinstveno je arhitektonsko zdanje veličine starog Dubrovnika. Prva faza projekta bliži se kraju", kaže HRT.

Campus, gdje će raditi 2.500 ljudi, dobro napreduje. I dalje bez kune kredita ili EU fondova/poticaja.

Posted by Mate Rimac on Thursday, September 22, 2022

Izjavu im je dala Biljana Veselinović, direktorica financija tvrtke Rimac Technology.

"Ovo će biti jedan istraživačko-razvojni i proizvodni kompleks, jedan od najvećih u ovom dijelu Europe. U ovoj proizvodnoj zgradi odvijat će se proizvodnja dijelova i hiperautomobila za Bugatti Rimac te Rimac Technology baterijskih sustava i dijelova pogonskih sustava za druge proizvođače automobila", rekla je Veselinović.

Proizvodnja kreće u proljeće?

U Dnevniku HRT-a rečeno je kako se u pogonu upravo montiraju prvi strojevi za proizvodnju koja bi trebala krenuti u proljeće te podsjećaju kako će u kampusu, kada bude gotov u cijelosti, raditi više od dvije i pol tisuće ljudi.

Mate Rimac u rujnu 2022. godine je poručio da će u kampusu raditi 2500 ljudi te da se kampus gradi bez kune kredita, EU fondova ili poticaja. 

S testnom stazom koja okružuje kompleks, muzejom, odjelima za dizajn, inženjering i pogonima za proizvodnju i testiranje, novi kampus će, tvrde, biti jedinstvena lokacija i globalno sjedište Rimac Grupe.

"Rimac Kampus bit će mjesto gdje će se dizajnirati i razvijati svaki budući Bugatti i Rimac model te komponente koje Rimac Technology razvija za druge proizvođače. Prilikom dizajna kampusa hrvatska arhitektonska tvrtka 3LHD posebnu pažnju pridaje tome da se integrira filozofija tvrtke i ispune svi nužni kriteriji s dugačkog popisa potreba i želja korisnika kampusa", rekli su ranije iz Rimac Automobila.

,