Roditelji iz Beograda priključili se potrazi za curicom koju je oteo pedofil

Foto: Facebook

NEKOLIKO desetaka dobrovoljaca krenulo je jutros iz Beograda prema Knjaževcu kako bi pomogli policajcima u potrazi za 12-godišnjom Monikom Karimanović koju je prije osam dana, na putu do škole, oteo višestruki silovatelj Ninoslav Jovanović, poznatiji kao Malčanski brijač.

"Idemo kao građani, kao zabrinuti roditelji, staviti se na raspolaganje pripadnicima policije kako bismo svi zajedno pomogli u hvatanju silovatelja. Plan je da prvo razgovaramo s policijom koja će nas, ako smatra da je to potrebno, uputiti što da radimo dalje", rekao je za Blic Vladimir Savić, organizator puta. Kako kaže, u interesu je cijele države da se taj monstrum uhvati.

"Svako dijete je važno"

"Svako dijete je važno i ovdje je riječ o visokom stupnju društvene opasnosti. I sam sam bio policajac, razumijem da je konfiguracija terena takva da otežava potragu, ali smatramo da svatko od nas može na neki način pružiti svoj doprinos i to je ono što nas je motiviralo da krenemo na put", kazao je Savić.

Beogradsku ekipu spasilaca trenutno čini desetak građana i građanki, a plan je da se usput pokupe još neki ljudi koji su se odazvali Savićevom apelu na društvenim mrežama.

"Plan je također da ne radimo ništa na svoju ruku, ne želimo da odmognemo policiji, već da djelujemo isključivo onako kako oni kažu. Čak i ako kažu da im nismo potrebni, mi ćemo se vratiti u Beograd. Želim napomenuti da ovo nema za cilj nikakvu osobnu promociju niti ima političku konotaciju, mi smo ispred svega zabrinuti roditelji", dodao je Savić.

Oni su pozvali i sve građane iz drugih gradova da krenu prema Knjaževcu i Svrljigu.

Potraga za otetom djevojčicom i pedofilom traje već punih osam dana i uglavnom je koncentrirana na sela u okolici Knjaževca gdje je pronađeno više tragova njihovog boravka, kao i nekoliko svjedoka koji su vidjeli monstruma s djevojčicom, javlja Blic.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.