Roditelji preminulog Kristiana od države traže 700.000 kuna odštete

Screenshot: Nova TV

RODITELJI preminulog 18-godišnjeg Kristiana Vukasovića od države traže 700.000 kuna odštete.

Naveli su četiri krivca za Kristianovu smrt

Kako piše Slobodna Dalmacija, odvjetnik Vinko Ljubičić je u ime roditelja Vukasović zatražio novac od države u zahtjevu za naknadom štete koji je podnio Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu.

U zahtjevu su navedena četiri krivca za smrt mladića iz Jesenica, među kojima i splitsko tužiteljstvo.

Osim njih, kao sukrivci za smrt mladića zbog neadekvatnog tretmana i propusta u primjeni zakonskih mogućnosti navedeni su još i Općinski sud na Dračevcu, zatvor na splitskim Bilicama te Bolnica za osobe lišene slobode na Svetošimunskoj cesti u Zagrebu.

Sam se prijavio policiji

Podsjetimo, Kristian je bio mladić s mentalnim oštećenjima koji je krajem ožujka ove godine na području Sumpetra izazvao četiri požara jer boluje i od piromanije. Kako ga je grizla savjest jer nije želio da netko drugi bude okrivljen za to, sam se prijavio policiji. Uhićen je i prijavljen za izazivanje požara i određen mu je istražni zatvor kako ne bi ponovio kazneno djelo.

Protiv njega se kazneni postupak vodio redovito, a sudilo mu se kao zdravoj osobi jer je, kako je utvrđeno, u trenutku počinjenja djela bio ubrojiv.

Nakon što je završio u istražnom zatvoru bio je u teškom psihičkom stanju i nekoliko je puta bio prevezen u zatvorsku bolnicu u Zagrebu, gdje mu je dijagnosticiran suicidalni poriv.

Usprkos tome, vraćen je u zatvorsku ćeliju na Bilicama, odakle je 1. kolovoza u komi prebačen u splitsku bolnicu, gdje je i umro.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.