Roditelji srpskog MMA borca: Sve je počelo 2021. Spasio ih je, a oni su ga ubili

Foto: Instagram/mmasavezsrbije/efs

Stefan Savić (23), reprezentativac Srbije u MMA-u i osvajač brončane medalje na Svjetskom prvenstvu, ubijen je u noći između 24. i 25. veljače u Beogradu. Za ovaj zločin osumnjičeni su Vasilije Gačević (23) i Marko Daničić (23) za kojima se traga, a roditelji ubijenog MMA borca Jasmina i Nenad Savić za Nova.rs su ispričali što se dogodilo u noći kada im je sin ubijen.

Stefanova majka Jasmina navodi da ju je u nedjelju 25. veljače probudila policija.

"On je otišao u grad, a suprug i ja smo bili kod kuće. U jednom trenutku, poslije pola 1 u noći, ja sam mu poslala poruku: 'Sine, jesi li ponio ključ?' Nikada mi nije odgovorio. Uvijek sam i njega i kćer čekala da se vrate iz grada, ali tu noć nisam. Ujutro u 8.15 me probudila policija. Tada su mi saopćili da su mi ubili dijete", počinje ispovijest za Nova.rs majka stradalog mladića.

Nenad, Stefanov otac, objašnjava da nisu mogli shvatiti što se dogodilo.

"Sve je počelo još u svibnju 2021."

"Čitav sukob je krenuo još u svibnju 2021. godine kada su petorica mladića, od kojih su dvojica sada ubili mog sina, pretukli Stefanovog školskog prijatelja i bacili ga u Savu. Oni su tog mladića toliko tukli da je imao 14 šavova na glavi. Stefan ga je izvadio iz Save i njima rekao: 'Dobro, bre, mangupi, vas petorica ste napali njega jednoga.' Njih petorica su onda nasrnuli i na Stefana, jedan ga je udario i pobjegao, a ova četvorica su krenuli dalje, ne znajući da je Stefan u punoj snazi jer je sportaš", pojašnjava Nenad.

Jasmina na to dodaje da je to bio njihov prvi pokušaj ubojstva.

"Da nije bilo Stefana koji je prijatelja izvukao iz vode, nisam sigurna da bi to ostao samo pokušaj. Oni su tada trebali reći: 'Hvala, Stefane, što si nas spasio robije', ali oni su ga u znak zahvalnosti ubili. To je veliki propust roditelja te djece. Moj sin se nije družio s njima, on je samo pomogao drugu. Čitav život je samo to i radio, brinuo o drugima. Ovo što su napravili mom sinu, to ne mogu normalna djeca napraviti, to mogu samo bolesnici. Oni nisu ubili jednog čovjeka kada su nam oduzeli Stefana, ubili su mnogo ljudi", navodi potresena majka.

"Bio je bolji od svih, bio je najbolji"

Mladićev otac dodaje i da je Stefan nedavno pokrenuo akciju kako bi pomogao jednoj obitelji.

"Ja nemam potrebu da pričam kakav je bio moj sin da bi netko čuo, nasuprot, tek nakon svega ovoga ja shvaćam koliko je moj Stefan zaista bio cijenjen, poštovan i voljen. Kada je Stefan bio mali, u ulici u kojoj živimo je bio jedan dječak koji je njega znao udariti. Kada su odrasli, taj mladić se oženio, dobio dvoje djece, ali je nažalost nastradao. Kako je iza njega ostala nedovršena kuća, Stefan je pokrenuo akciju skupljanja pomoći da se njegovoj djeci stave prozori na kući kako se ne bi smrzli. Eto, takav je bio naš Stefan", kaže otac, a majka dodaje:

"Bio je bolji od svih, bio je najbolji. Bio je pozitivan, vedar, s najljepšim osmjehom i očima. Bio je divan. Njegovi prijatelji su još dok je bio živ dolazili i pričali nam da je najbolji, a sada samo govore koliko je zaista bio jedinstven. On nije dijelio ljude po nacionalnosti, po vjeri, on ih je dijelio samo na čovjek i nečovjek", kaže Jasmina.

"Nema pravde. Ni 20, ni 40 godina Stefana neće vratiti. Postoji više nivoa pravde, jedna je zakonska, druga božja, treća je karmička… Veliko su nam zlo nanijeli. Po nekoliko sati smo na groblju, svaki dan. Non-stop netko dolazi paliti svijeću", kaže otac ubijenog mladića.

Tko su osumnjičeni za napad?

Srpska policija identificirala je dvojicu osumnjičenika za ubojstvo. Traga se za Vasilijem Gačevićem (23) i Markom Daničićem (23), a policija poziva sve građane koji imaju korisne informacije da se jave. 

Obojica osumnjičenika su nogometaši. Srpski mediji navode da prema podacima s interneta Daničić igra u klubu Serbian White Eagles iz Toronta u Kanadi. Daničić je rođen u Zagrebu, a još nije poznato zašto je bio u Beogradu. Gačević igra u prvoj postavi nogometnog kluba Crvena zvezda Mali Mokri Lug.

Podsjetimo, Savić je ubijen u centru Beograda. "Kako bi izbjegao sukob, Savić je počeo bježati Dunavskom ulicom. U jednom trenutku muškarci ga sustižu, obaraju na nogostup i počinju šutirati. Ne zadugo jedan od napadača vadi nož i ubada mladića", ispričao je Telegrafov sugovornik. 

Napad je pokušao spriječiti slučajni prolaznik Stefan M. (22), kojem su napadači također zadali više ubodnih rana. "Izbodenog mladića Stefana M. prijatelj stavlja u vozilo i na putu do bolnice obavještava policiju da se u Dunavskoj ulici dogodio zločin", objasnio je Telegrafov sugovornik. 

"Oni su inspektorima ispričali da su prolazili ulicom kada su vidjeli kako dvojica udaraju i na kraju nožem ubadaju mladića. Dok su ga pokušavali zaštititi, napadač je jednog od njih ubo u prsa. Objasnili su da je Stefan istrčao iz auta kako bi pomogao mladiću kojeg nije ni poznavao", dodao je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.