Ronioca u Australiji za glavu ugrizao morski krokodil, uspio je pobjeći

Ilustracija: Shutterstock

AUSTRALAC kojeg je krokodil ugrizao za glavu dok je ronio u moru na sjeveru Queenslanda uspio je preživjeti napad tako što je životinji otvorio usta i izvukao glavu iz njih. Marcus McGowan ronio je sa svojom suprugom i grupom prijatelja u blizini udaljenog otoka kada je shvatio da ga je nešto "čeljustima primilo za glavu". Prvo je pomislio da se radi o morskom psu, ali kada ga je dotaknuo, shvatio je da ga je napao krokodil. 

"Uspio sam otvoriti njegove čeljusti i izvući glavu. Krokodil me pokušao ponovno uhvatiti, ali sam ga odgurnuo", rekao je jučer McGowan, prenosi CNN. Australac je helikopterom prebačen u bolnicu s posjekotinama i ugrizima na glavi te rukama.  

"Jednostavno sam bio na krivom mjestu u krivo vrijeme. Drago mi je da sam to bio ja, a ne netko od djece ili dama u grupi", kazao je i dodao kako mu se čini da se radilo o mladom krokodilu, dugačkom oko dva do tri metra. Krokodili koji žive u moru mogu narasti do šest metara i težiti do 1000 kilograma. U Australiji ima oko 100.000 slanovodnih krokodila. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.