Rupert Murdoch se ispričao zbog rasističke karikature u New York Postu

VLASNIK New York Posta Rupert Murdoch ispričao se zbog kontroverzne karikature čimpanze koju su ubila dva policajca, a za koju su mnogi zaključili da predstavlja američkog predsjednika Baracka Obamu.

Medijski mogul tvrdi kako se karikaturom, u kojoj policajci u trenutku u kojem ubijaju čimpanzu kažu "sada će morati pronaći nekog drugog da im napiše prijedlog izlaska iz krize", željelo provocirati Obamin prijedlog te u novinama nije bilo namjere da to ispadne rasistički.

> Video: New York Post karikaturom Obamu povezao s glupom mrtvom čimpanzom

> New York Post se ispričao zbog karikature Obame kao čimpanze

Murdoch je rekao kako je nakon objavljivanja karikature razgovarao s mnogim ljudima te sada jasnije shvaća bol koju je ta NY Postova "sprdancija" mogla izazvati. No, svejedno još uvijek tvrdi kako se željelo ismijati loše napisani prijedlog mjera, piše BBC.

NY Post se u  petak ispričao javnosti zbog karikature, no nisu propustili napasti one koji su se i prije sukobljavali s Postom te su ovaj "gaf" iskoristili za vraćanje dugova. "Ponekad je karikatura samo karikatura, čak i onda kad ju oportunisti žele pretvoriti u nešto drugo", tim riječima zaključili su članak u NY Postu.

I.Kri.
Foto: AFP

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.