Rusija nastavila bombardirati sirijski Idlib

Foto: Hina/EPA

SIRIJSKI pobunjenici i ratni promatrač tvrde kako je Rusija danas nakon nekoliko tjedana nastavila zračne napade protiv opozicije u sjeverozapadnoj provinciji Idlib.

Sirijski predsjednik Bašar al-Asad obećao je da će vratiti svaki centimetar Sirije, a otkad se njegovoj strani 2015. pridružila Rusija osvojio je velik dio pobunjeničkog teritorija.

Izvor blizak Damasku prošli tjedan je otkrio kako se vlada priprema na ofenzivu u fazama kako bi vratila Idlib, no Turska, čija vojska ima niz promatračnica uz granicu pobunjeničke zone, upozorava da se takav napad ne provede. 

Rusi zaustavili bombardiranje 15. kolovoza, ali Sirijci nastavili

Ruski zračni napadi u i oko Idliba stali su 15. kolovoza, no snage odane sirijskoj vladi nastavile su zračno bombardiranje i granatiranje tamošnjih pobunjenika, objavio je Sirijski opservatorij za ljudska prava, ratni promatrač sa sjedištem u Engleskoj. 

Pobunjenički izvori i Opservatorij tvrde kako su se ruski napadi dogodili u blizini Đisr al-Šugora, na zapadnom rub pobunjeničkog teritorija. 

Ruski, turski i iranski čelnici trebali bi se sastati 7. rujna u Iranu, a očekuje se da će tamo raspraviti situaciju u Siriji. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.