FOTO Zavirite u "Arktičku djetelinu", Putinovu vojnu bazu na Arktiku

Foto: Rusko ministarstvo obrane

RUSKO ministarstvo obrane pružilo je mogućnost uvida u novu, modernu bazu za zračnu obranu na Arktiku. Baza je dobila ime "Arktička djetelina", i najsjevernija je ruska baza.


"Uz pomoć web aplikacije posjetitelji stranica Ministarstva obrane interaktivno će moći pristupiti prikladnom i ergonomskom modularnom prikazu baze, koja ruskoj vojsci omogućava obavljanje dužnosti i borbenih zadataka u najtežim prirodnim i klimatskim uvjetima Arktika", poručili su iz Ministarstva u izjavi.

Stalna prisutnost Rusije u regiji

Masivni kompleks koji ima tri vrha obojen je u boje ruske zastave. Prostire se na 14,000 metara kvadratnih, a smještena je na 80-oj paraleli, gdje su temperature ispod nule tijekom cijele godine.



Baza treba osigurati stalnu prisutnost Rusije u regiji, a omogućava smještaj za 150 članova osoblja koji će imati zadatak čuvanja ruskih granica, zračnog prostora i drugih ruskih interesa u regiji.

Arhitektura baze omogućava vojnicima da se kreću cijelom bazom iz zgrade u zgradu bez izlaska na ledene temperature.

Druga baza ovog tipa

Iako je najveći dio baze tajan, cijeli svijet može istražiti udobnost prostorija u kojima će osoblje biti smješteno te razgledati bazu koja će, kada bude u potpunosti opremljena, moći autonomno funkcionirati 18 mjeseci.



Ovo je druga baza ovakvog tipa koju su Rusi sagradili. Prva takva je sagrađena na otoku Kotelny, na 75-oj paraleli i također ima autonomni sustav za održavanje života nakon što se u potpunosti opremi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.