Dron pogodio zgradu u Odesi. Ubijeno petero djece, najmlađe bilo staro par mjeseci

Screenshot: YouTube/Kanal 13

Spasioci su danas završili operacije nakon napada dronom na stambenu zgradu u Odesi u kojem je smrtno stradalo ukupno 12 osoba. Regionalni guverner Odese Oleh Kiper napisao je na Telegramu da su spasilački timovi koji su radili večeras pronašli tijelo osmogodišnje djevojčice koje se nalazilo uz tijelo njezina starijeg brata koji je pronađen ranije. 

Spasioci su ranije tijekom dana otkrili tijela majke i djeteta. Kiper je rekao da su pet mrtvih u zgradi u Odesi bili djeca, od kojih je najmlađe bilo staro samo četiri mjeseca. Dron se jučer zabio u stambenu zgradu u Odesi. Predsjednik Volodimir Zelenski rekao je da su se žrtve mogle izbjeći da nije došlo do zastoja u dostavi oružja Ukrajini.

Novorođenče pronađeno mrtvo uz svoju majku

Ministar vanjskih poslova Ihor Klimenko rekao je da su ruske snage ranile 16 ljudi u zračnom bombaškom napadu na stambenu zgradu u istočnom gradu Kurakove, koji se nalazi zapadno od regionalnog centra Donjecka koji je pod ruskom kontrolom. Dvoje ranjenih su djeca. Deseci stambenih zgrada pretrpjeli su štetu.

Klimenko je rekao jučer da je novorođenče pronađeno mrtvo uz svoju majku u ruševinama zgrade u Odesi. Objavio je fotografiju spasioca pored krvave deke, na kojoj se mogla vidjeti ruka djeteta s jedne strane, a ruka odrasle osobe s druge. Nedjelja je proglašena danom žalosti u Odesi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.