Sabor odbio SDP-ov prijedlog: Neisplata plaća i dalje nije kazneno djelo

NA DANAŠNJOJ sjednici Hrvatskoga sabora većina nije poduprla SDP-ov prijedlog da se izmjenama Kaznenog zakona neisplata plaća propiše kao kazneno djelo. Zakonske je izmjene u ime SDP-a predstavila Ingrid Antičević Marinović. Prema Antičević Marinović, Hrvatskoj radi oko 70.000 ljudi koji ne primaju plaću, prenosi HRT. "Svjetske burze propadaju, dok u Hrvatskoj i dalje radi burza rada rođaka, prijatelja, kumova i nećaka radi", kazala je SDP-ova zastupnica.

Naravno da saborska rasprava nije prošla bez izazivanja i prebacivanja krivnje. HDZ-ovka Božica Šolić pozvala je SDP-ovce da se, kada spominju radnike koji ne primaju plaću, sjete gospođe koja je bila na rukovodećem mjestu u Autobusnom kolodvoru, tamo je primala plaću, a zapravo je radila za SDP u Gradu Zagrebu.

Bivša ministrica pravosuđa, Ana Lovrin za odbijanje SDP-ovog prijedloga je rekla da to nije znak da HDZ smatra kako neisplatu plaća ne treba sankcionirati, već zbog "potrebe da se izradi cjelovit tekst novoga zakona, čiji bi prijedlog pred vladom trebao biti u prvoj polovini godine".

Najglasniji SDP-ovac, Nenad Stazić se nije složio s mišljenjem Ane Lovrin tvrdeći da oporba u Saboru prihvaća 90 posto Vladinih prijedloga, ali da vladajući odbijaju svaku oporbenu inicijativu. "Oni koji su izabrali HDZ-ove zastupnike - i oni ostaju bez plaće. A oni koje su izabrali im kažu - pa što nas briga zašto ti plaću ne dobivaš, a radiš, pa što se to nas tiče, pa mi smo tu u Saboru i imamo visoke plaće i naša neće biti neisplaćena", rekao je Stazić, za čijega su govora HDZ-ovi zastupnici ponovno napustili dvoranu što je Stazić nazvao "jednom od najvećih sramota koju jedan parlament uopće može doživjeti".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.