Sabor sutra raspravlja o strategiji upravljanja državnom imovinom

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

CILJ za idućih sedam godina je održivo, ekonomično i transparentno upravljanje i raspolaganje državnom imovinom, navodi se u prijedlogu Strategije upravljanja državnom imovinom za razdoblje od 2019. do 2025. o kojoj će Hrvatski sabor raspravljati u petak.

Strategijom se određuju dugoročni ciljevi i smjernice upravljanja državnom imovinom uvažavajući gospodarske i razvojne prioritete Republike Hrvatske.

Učinkovito upravljanje državnom imovinom , kako se navodi u strategiji, operacionalizirat će se putem smanjenja portfelja nekretnina, rastom investicijskih projekata putem osnivanja prava građenja, prava služnosti, darovanja, davanja u zakup ili dodjela na korištenje.

Ciljevi su i povećati broj investicijskih projekata na državnoj imovini,  kao i stavljanje u funkciju nekretnina prenesenih na upravljanje Državnim nekretninama d.o.o., nastavak privatizacije trgovačkih društava u vlasništvu RH i unapređenje upravljanja pravnim osobama od posebnog interesa za RH.

Strategijom je predviđeno i da se državni portfelj, kojim upravlja Centar za restrukturiranje i prodaju (CERP), i dalje smanjuje. Na dan 31. prosinca 2018. taj portfelj obuhvaćao je 387 trgovačkih društava.

Uobičajenog glasanja petkom neće biti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.