SAD: Rusija nastavlja s brutalnom taktikom, bit će sve gore

Foto: EPA, Profimedia

AMERIČKI savjetnik za nacionalnu sigurnost Jake Sullivan rekao je da je imenovanje ruskog generala zvanog Sirijski Mesar da vodi rat u Ukrajini "u skladu" s Putinovim vođenjem rata.

General Aleksandar Dvornikov prethodno je vodio ruske operacije u Siriji, gdje su ruske snage optužene za namjerno gađanje civilnih područja. Služio je i u Čečeniji. Govoreći za CBS Sullivan je rekao kako vjeruje da je imenovanje Dvornikova znak da Rusija planira nastaviti s politikom "spaljene zemlje".

"Vidjeli smo zvjerstva i ratne zločine i masovna ubijanja i užasavajuće i šokantne slike iz gradova poput Buče i raketnih napada na Kramatorsk", rekao je. "Mislim da je ovo pokazatelj da ćemo vidjeti više toga."

Moskva je zanijekala bilo kakvu umiješanost u smrt civila u Buči i izvješća o razbacanim tijelima po tamošnjim ulicama opisala je kao lažne vijesti.

Sullivanovu ocjenu ponovio je i general David Petraeus, bivši direktor CIA-e.

"Rusi su bili poznati u Siriji, u osnovi po... depopulaciji područja. To su učinili Alepu", rekao je Petraeus na CNN-u. "To je ono što su učinili s drugim područjima. I mislim da to možemo očekivati i u Ukrajini."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.