Salviniju se sutra sudi zbog optužbi za otmicu 116 migranata

Foto: EPA

BIVŠI talijanski ministar unutarnjih poslova Matteo Salvini sutra ide na sud zbog optužbi za otmicu. U pitanju je incident iz 2019. godine kada je 116 migranata zabranjeno da se iskrcaju s broda obalne straže.

>> Talijanski Senat Salviniju ukinuo imunitet, mogao bi u zatvor na 15 godina

Tužitelji u sicilijanskom gradu Cataniji optužuju čelnika Lige za zlouporabu ovlasti kako bi spriječio ljude da se iskrcaju s broda obalne straže Gregoretti. 

Salvini je pozvao svoje pristaše da dođu kod sudnice kako bi prosvjedovali protiv, kako je opisao, zavjere protiv njega. "Reći ću da sam kriv zbog obrane Italije i Talijana", rekao je Salvini novinarima prošli tjedan. 

Pred sudnicom se očekuju tisuće ljudi

Salvinijevi pokušaji za održavanjem antimigrantske retorike u talijanskoj politici, povezujući pandemiju koronavirusa s njihovim dolaskom u zemlju, nisu urodili plodom. 

"Strategija iskorištavanja migranata, navodeći kako prijete Italiji dovodeći koronavirus sa sobom, jednostavno nije uspjela. Migranti više nisu bili u glavi Talijanima koji su tijekom pandemije imali ozbiljnijih problema o kojima su trebali razmišljati", rekao je novinar La Repubblice Matteo Pucciarelli za The Guardian

Unatoč neuspjesima, Salvini još uvijek ima snažnu bazu podrške i očekuje se da će sutra u Cataniji moći okupiti tisuće ljudi. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.