Salviniju mlada crnkinja otrgnula gumb i krunicu

Foto: Epa

MATTEA SALVINIJA, čelnika krajnje desne Lige, napala je danas u Toskani mlada crnkinja i otkinula mu gumb s košulje i krunicu koju je nosio oko vrata, objavili su mediji. 

Salvinija, čija se stranka oštro protivi imigrantima i koji je na tom pitanju izgradio svoj izborni program, gurnula je mlada žena iz Konga prije nego što su stigle intervenirati snage reda i policija.

Prema podacima policije Pontassieve, gdje je Salvini bio u sklopu izborne kampanje za regionalne izbore 20. i 21 . rujna, izgleda da potez mlade žene nije bio unaprijed planiran, prenosi agencija Ansa.

"Svatko može imati drugačije političke, sportske i vjerske ideje, ali bez nasilja"

Vraćajući se s posla slučajno se našla usred skupine Salvinijevih pobornika i iskoristila priliku da ga gurne, rekao je izvor koji navodi da je žena bila u "povišenom psihofizičkom stanju". 

"Svatko može imati drugačije političke, sportske i vjerske ideje, ali bez nasilja", reagirao je Matteo Salvini, prenosi agencija.  

Čelnik Lige je došao u Toskanu u sklopu kampanje za izbore na kojima će pokušati osvojiti Toskanu, regiju koju se desetljećima smatra uporištem ljevice. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.