Samo u Splitu: SDP i HDZ htjeli smijeniti Keruma pa se posvađali!

OVO VALJDA ima samo u Splitu. Na današnjoj sjednici trebao se rušiti Kerum, no tijek događaja doveo je u prvim minutama do svađe SDP-a i HDZ-a. Sanja Bilač povukla je kolege van vijećnice te SDP optužila za farsu.

Kerum i Jurjević rugaju se Splitu

"Današnja sjednica još je jedan igrokaz SDP-a u koaliciji s Kerumom jer je sazivanje izvanredne sjednice predstavljeno kao prilika za smjenu Keruma, a sjednica je zapravo sazvana radi rasprave o vremenskim neprilikama. Potvrda za to je činjenica da nisu podržali prijedlog dopune dnevnog reda o smjeni Nevenke Bečić. Ovo je još jedna farsa kojom se SDP na čelu s Marinom Jurjevićem i Kerumom rugaju Splitu. SDP je osigurao ostanak aktualne gradske vlasti do kraja mandata", kazala je Sanja Bilač.

Što manji glodavac, više grize

Bio je to okidač Marinu Jurjeviću. Sve je oprao na oduševljenje Keruma, Nevenke i HGS svite. I HDZ, i Milicu Cipci i novinare. "Što manji glodavac, to više grize. Što manji beznačajni politički lišaj, to više traži. Cipci nisam ništa nagovorio, bili ste naši partneri i izdali ste nas, a HDZ izvodi predstavu. Koaliraju sa Kerumom, a nas optužuju za farsu. Birače ne mogu prevariti", zapjenio se Baja.

Laže se za šaku sitniša

Otkrio je kako će tužiti Slobodnu Dalmaciju i Milicu Cipci sudu.

"Jedino što je gore od korumpiranih političara, to su korumpirani novinari. Tko se više može braniti od toga? Dosta je medijskog terora. Laže se za šaku sitniša", napao je Jurjević medije u Kerumovom stilu. Samo što nije normirao sitniš na 500 kuna, kao gradonačelnik svojedobno. 

Zamjerio je očito i Indexu koji ga je prozivao za stalne izostanke sa sjednica Gradskog vijeća. Zato je naveo kakve ga sve obaveze očekuju s parlamentarcima NATO-a. Jurjević će u idućih par mjeseci posjetiti mnoge ezgotične destinacije pa možemo očekivati da ga i ubuduće neće biti na sjednicama, kao i dosad. 

Baja ispjevao sonet Nevenki na temu srednjoškolskog obrazovanja

Svoj monolog šef splitskog SDP-a otvorio je, inače, napadom na Sanju Bilač, koja smatra da je neprimjereno da Nevenka bude šefica Gradskog vijeća, a ima samo srednju školu.

"Mi nećemo nikada tako vrijeđati. Po kolegici Bilač, ni Krleža ne bi mogao biti predsjednik Gradskog vijeća. A Bill Gates? On bi bio pripravnik pripravnikovog pripravnika. A što je ona? Neka tamo učiteljica", pjevao je Baja sonet Nevenki.

Oko Baje sve neki idioti

I još je napomenuo kako nikako nije istina da je Milici Cipci rekao da napravi isto kao što su napravili cigani i Srbi i sklopi pakt s Kerumom. "Ja se prema tim skupinama odnosim sa uvažavanjem i sigurno to tako ne bih rekao", kazao je Jurjević. Čudno. Cipci se jutros poslužila baš tim terminima.

Dosta je toga nejasno Baji. Čudi ga i kako je on toliko važan da svi, sudeći po napisima korumpiranih medija, traže od njega savjet. "Oko mene sve neki idioti. Svi traže savjet. Evo i Obama me zove za savjet, pita što da radi", trudio se Jurjević biti duhovit.

Kerum se odlično zabavlja, oporba nikad jadnija

I pošlo mu je za rukom. Svi su se oduševili kako je Baja mudro govorio. Pohvalila ga je Ljubica Vrdoljak, ali i Kerumov arhitekt Zoran Jeramaz, koji je ocijenio kako su za vrijeme snježne katastrofe novinari napravili od muhe slona...

Tako je to u Splitu. Dovoljna je samo iskra da plane. Kerum se odlično zabavlja. Oporba nikada nije bila jadnija. Rasprava o snježnoj katastrofi pretvorila se u njihovu katastrofu...

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.