Sanacijski upravitelj KBC-a Split: Nema razloga za zatvaranje operacijskih dvorana

Foto: Google Street View

SANACIJSKI upravitelj KBC-a Split Nikola Kolja Poljak u petak se oglasio priopćenjem u povodu napisa u medijima u kojima je dio anesteziologa od ponedjeljka najavio prekid rada u operacijskim dvoranama Hitnog kirurškog prijema, ističući kako nema nikakvog razloga da se dvorane zatvore jer ne ugrožavaju zdravlje pacijenata.

> Pobuna u KBC-u Split: 16 anesteziologa odbija raditi u salama Hitnog kirurškog prijema

Poljak navodi da su dvije operacijske dvorane na Hitnom kirurškom prijemu građevinski i tehnološki iz 1974. godine, u funkciju su stavljene 1977. godine., a do sada nikada nisu bile zatvarane, niti privremeno.


"U njima se operiraju hitni bolesnici čiji je boravak u operacijskoj dvorani maksimalno jedan do dva sata. Osoblje koje radi i boravi u tim prostorijama (kirurzi, anesteziolozi, medicinske sestre instrumentarke, anesteziološki tehničari i pomoćno osoblje) u njima je i mnogo duže, i uvijek bez posljedica", naglašava Poljak.

Od početka 1977. godine nitko nije bio zdravstveno ugrožen, što potvrđuju nalazi redovnih sistematskih pregleda, kao i nalazi ispitivanja neovisnih certificiranih ustanova koje ispituju radni okoliš, tvrdi Poljak.

"Naravno da suvremena tehnologija iziskuje bolje i veće standarde, koji će se kod skore rekonstrukcije dvorana sigurno poštivati. Ponovno naglašavam kako navedene dvorane ni po jednom pokazatelju (prostoru, medicinskoj opremi) ne ugrožavaju zdravlje pacijenata i osoblja, pa nema razloga da ih se zatvori", navodi se u priopćenju sanacijskog upravitelja splitske bolnice.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.