Sanader ima problema s novcem: "Tražimo mu rješenje kako plaćati režije"

BIVŠI šef HDZ-a i premijer Ivo Sanader jučer je sa svojim odvjetnikom Goranom Suićem obišao poslovne prostore svojih dviju tvrtki u Šarengradskoj ulici, a odvjetnik je navečer potvrdio da Sanader ima problema s novcem.

"Njemu su sada svi računi blokirani i mora naći rješenje kako plaćati režije i dalje živjeti", kazao je Suić nakon što je izašao iz Sanaderove kuće u Kozarčevoj, a potvrdio je i da su bili u uredima u Šarengradskoj te su potom popili i kavu. Sada Sanader i njegovi odvjetnici smišljaju strategiju kako će on preživjeti na slobodi.

"Išli smo vidjeti što s tim prostorom"


"U Šarendgradsku smo išli vidjeti što je s tim prostorom i na koji način riješiti račune i poslove s bankom", otkrio je Suić. Podsjetimo, Sanader je iz pritvora u Remetincu izašao u petak, nakon što je sudu dokazao da može platiti jamčevinu od preko 12 milijuna kuna. U tome su mu pomogli prijatelji, među kojima i predsjednik Sabora Luka Bebić, koji su založili svoje nekretnine.

Sanader ne smije odlaziti iz Zagreba, a oduzeta mu je i putovnica. U slučaju bijega sud će se naplatiti iz jamčevine. Zanimljivo je da nemogućnost plaćanja režija spominje odvjetnik optuženika koji je osumnjičen za primanje mita od Hypo banke i MOL-a i čovjek koje se tereti da je stvarao "crne fondove" za HDZ.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.