Sanader ne dolazi na ročišta, u toplicama je

Foto: Index

BIVŠI premijer Ivo Sanader, kojem se sudi u aferi Ina-MOL, otpušten je iz Kliničkog bolničkog centra Zagreb, gdje su mu prošlog tjedna operirali koljeno, te je upućen na rehabilitaciju. Neslužbeno doznajemo da se nalazi na rehabilitaciji u Krapinskim Toplicama.

Njegova odvjetnica Jadranka Sloković na upit Indexa potvrdila je da je Sanader na rehabilitaciji, ali kaže da ne zna točno gdje je.

"Nisam stigla biti u kontaktu. Mislim da je operiran prošli tjedan i javio se u ponedjeljak da ga moraju negdje uputiti na rehabilitaciju. Mislim da je danas otpušten iz bolnice", kazala nam je odvjetnica Sloković.

Prema njenom mišljenju, rehabilitacija bi trebala potrajati dva do tri tjedna. Zanimalo nas je u kakvom je sada stanju bivši premijer koji bi, ako presuda postane pravomoćna, državi trebao vratiti 10 milijuna eura. "Preživio je i dalje ne znam. Kao i svi koji imaju tu operaciju, svih to boli. Imaju određene bolove, to je normalno", ispričala je Sloković.

Ugrađeno umjetno koljeno

Kako doznajemo, bivšem premijeru Sanaderu ugrađeno je umjetno koljeno, odnosno tzv. endoproteza.

Kako će Sanaderov boravak na rehabilitaciji utjecati na sudski postupak? "Sud je odučio da postupak ide dalje bez njega, ali u svakom slučaju, čim bude u stanju, on će se vratiti", izjavila je za Index Sanaderova odvjetnica.

Podsjetimo, Sanader inače u remetinečkom zatvoru izdržava kaznu zbog primanja provizije u slučaju Planinska, a pretprošlog je tjedna zbog upalnih procesa hospitaliziran u Klinici za infektivne bolesti. Zatvor je izvijestio da Sanadera u KBC-u Zagreb očekuje operacija koljena. Kako smo već pisali, sutkinja je kazala da su, nakon nalaza vještaka, Sanadera obavijestili da operacija nije hitna, no on je ustrajao na zahvatu nakon kojega su potrebna tri mjeseca rehabilitacije.

Suđenje nastavljeno bez Sanadera

Suđenje je u utorak 24. rujna nastavljeno ispitivanjem bivšeg potpredsjednika vlade Damira Polančeca i bivšeg ministra financija Ivana Šukera. Sanadera USKOK u ovom slučaju tereti za primanje mita od čelnika mađarskog MOL-a Zsolta Hernadija, koji je nedostupan hrvatskom pravosuđu.

Osim za prepuštanje upravljačkih prava u Ini, za što je preko tvrtke Roberta Ježića navodno trebao primiti 10 milijuna eura, USKOK Sanadera u slučaju Ina-MOL tereti i da je s Hernadijem dogovorio izdvajanje nerentabilnog dijela plinskog poslovanja iz Ine.

Ponovljeno suđenje Sanaderu i Hernadiju počelo je na zagrebačkom Županijskom sudu 23. listopada 2018. godine, a Sanader je odbacio sve optužbe.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.