VIDEO Sanja Orešković poručuje ženama da ostanu kod kuće s djecom i predaju se Isusu

Foto: Marko Lukunić/Pixsell

SANJA OREŠKOVIĆ, supruga bivšeg premijera Tima Oreškovića dala je intervjuu za Life Site News, kanadski portal izrazito konzervativne lobističke udruge Campaign Life Coalition, i otkrila da je muškarac njenog života - Isus Krist.

Prema vlastitom opisu, Life Site News je Portal za vijesti o "pro-life" temama u Kanadi, SAD-u i UK-u. Sudeći prema tome, ne bi bilo pretjerano usporediti ga s portalom narod.hr naše udruge U ime obitelji.

Dakle, Sanja Orešković je John Henry-Westenu s navedenog portala ispričala svoju, pomalo već poznatu životnu priču o pronalasku vjere. S 34 godine mala sve, divnog i uspješnog muža, divnu djecu, novac... Iz Kanade su se preselili u Puerto Rico, gdje je uživala u divnim plažama i glamuroznim druženjima tropskog raja.

No Iako je imala sve, nešto joj je nedostajalo. Njezin život je bio u potpunom neredu. Počela se pitati zašto je toliko depresivna. Shvaćala je da problemi i nezadovoljstvo neće nestati sami od sebe i da treba potražiti pomoć.

Počela je moliti i život joj više nije bio isti

Stoga je otišla liječniku, za kojeg kaže da je bio jedan od anđela na njenom putu ka Gospodinu. Dao joj je tablete koje će je opustiti, ali pri zadnjem posjetu postavio joj je jedno pitanje koje će sve promijeniti: "Sanja, moliš li?'

U prvi trenutak pomislila je da je to što ju je pitao bilo neprofesionalno. "Tko je on da me pita  tako nešto...vjera je nešto osobno", pitala se Sanja, ali njegovo pitanje joj nije izlazilo iz glave.

I imala je odgovor: Ona ne  moli, nije molila ni kada je bila mala, više nije ni znala kako moliti. "To je ono što sam ja bila, dobar poganin, znate...", opisala je Sanja svoj život prije Krista.

Shvatila je da neće ništa izgubiti ako se pomoli. I te noći, to je učinila, pomolila se. "Ono što se dogodilo te noći samo Bog zna, ali ujutro sam se probudila kao nova osoba. Nema riječi kojima bih opisala kako sam se osjećala", rekla je Sanja.

To jutro, 18. studenog 2001. godine, zauvijek će ostati u njenom srcu, piše Lifesite News. "Moj život ... se promijenio. Ne samo moj život, nego život moje obitelji, moje djece, ljudima oko mene, i prijateljima", rekla je supruga bivšeg premijera.

Prva dama na "Hodu za život" (tj. zabranu pobačaja)

No priča tu nije gotova. Puno godina kasnije, kada se s obitelji preselila u Hrvatsku a njezin suprug postao premijer, njezina vjera opet se našla na kušnji. Hrvatska,  koja dopušta pobačaj, imala je svoj prvi 'Hod za život' u svibnju. Organizatori, Željka Markić i njeni "obiteljaši", pozvali su je da ona i njezina obitelj dođu na taj događaj. No, neki dužnosnici su joj savjetovali da ne ide na taj skup. I nije ih poslušala.

Kako kaže Sanja, znala je što Bog očekuje od nje i kao majka je znala je što treba učiniti. Na pitanje novinara zašto se pridružila Hodu za život odgovorila je: "Svaka razborita osoba treba podržati život nad smrću '', rekla je. No napominje da time nije osudila žene koje su pobacile, već je željela pokazati da postoji drugi način.

"Ja suosjećam s onim majkama koje se odlučuju proći kroz teško vrijeme pobačaja. I one se odlučuju za to, i ne zato jer žele ubiti dijete, nego zato što se boje. Nemaju podršku ", rekla je, ali dodala da ne može reći da je pobačaj u redu te da postoje druge opcije za one žene koje se nađu u takvoj situaciji, poput otvaranja skloništa. Iako je zbog sudjelovanja na 'Hodu za život' bila izložena kritikama, ne kaje se.

Samo pravi odnos s Isusom može pomoći ženama

Sanja, naime, vjeruje da mora poslati poruku današnjim ženama koje su izgubile smisao svog postojanja: "Zato što su izgubile korijen svoje svrhe, a to je da budu majke, majke koje rađaju, majke koje čekaju svog supruga kada dođe s posla, majke koje se mole 24 sata dnevno."

Samo pravi odnos s Isusom Kristom može pomoći ženama da budu osobe koje je Bog stvorio da budu. Ona to zna jer je i sama bila žena koja je plakala kad ide u krevet, koja je bila bolesna od života i bez nade za budućnost.

No žene samo trebaju pitati Boga za pomoć i on ih neće iznevjeriti. "Mi smo ovdje da se predamo Bogu...ovdje smo da sretnemo Gospodina Isusa Krista i kad se to dogodi, sve ostalo sjeda na svoje pravo mjesto", zaključuje naša bivša prva dama u ovom prilično nevjerojatnom intervjuu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.