Sarah Palin neće u predsjedničku utrku

"NAKON mnogo molitve i ozbiljnog razmatranja, odlučila sam da neću tražiti republikansku nominaciju za predsjedničke izbore sljedeće godine", objavila je bivša guvernerka Aljaske Sarah Palin i tako završila sve spekulacije o njenim političkim planovima u skoroj budućnosti.

"Obitelj mi je na prvom mjestu, te smo moj suprug i ja mnogo razmišljali o postavljanju prioriteta. Odluka je zajednička, a Tod i ja ostajemo posvećeni Bogu, obitelji i domovini", kazala je.

Međutim, mnogi smatraju kako je Palin odustala jer misli da nema šanse protiv republikanaca koji trenutno uživaju mnogo veću popularnost - Mitta Romneya i Ricka Perryja. Palin je najavila kako će u narednim tjednima "pomoći pri koordiniranju strategija za svrgavanje predsjednika, osvajanja Senata i zadržavanja većine u Zastupničkom domu.

Pritom nije javno podržala nekog od kandidata, ate je definitivno odbacila mogućnost natjecanja kao predstavnika treće opcije. "Mislim kako bi treća stranka samo osigurala Obamin reizbor, a to je zadnja stvar koju su republikanci mogu priuštiti. Dakle, nema govora o trećoj stranci", kaže Palin.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.