Sarkozy: Europa će se suočiti s dosad neviđenim razmjerima krize



NAKON razgovora sa španjolskim premijerom Marianom Rajoyem francuski predsjednik Nicholas Sarkozy čelnicima ostalih europskih država priopćio je tužnu činjenicu da europske zemlje čeka kriza kakva je u Europi dosad bila bez presedana.

Sarkozy je to izjavio u ponedjeljak na zajedničkoj konferenciji u Madridu. Sarkozy smatra da će europski vođe morati pronaći novi put ekonomskom rastu, prenosi Al Jazeera. "Moramo smanjiti potrošnju i deficit no ujedno moramo pronaći novi put za oporavak gospodarskog rasta time što ćemo riješiti probleme koje imamo s kompetitivnošću", kazao je Sarkozy.

Podsjetimo, prije tri dana snižen je francuski kreditni rejting, čime su se ponovno uzburkale priče o nestabilnosti eurozone.

Sarkozy je također kazao kako se nada da će kriza Francuskoj omogućiti "brzo donošenje odluka, jer situacija zahtijeva brzu reakciju. Francuska je velika zemlja. Hrabrost nam daje snagu za djelovanje".

Al Jazeerina reporterka iz Pariza Jacky Rowland rekla je da bi bilo kakve mjere štednje i rezanja budžeta u Francuskoj u izbornoj godini za Sarkozyja bile izrazito nepopularne mjere. No, tkogod da pobijedi na izborima, morat će nakon izbora povući neke nepopularne mjere.

Sarkozy je također rekao da samo rezovi ne mogu izvući euro iz krize. "Moramo posebnu pozornost dati zapošljavanju i kompetitivnosti", dodao je za španjolski ABC.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.