Savjetnik Zelenskog dao ostavku

Screenshot: YouTube

SAVJETNIK ukrajinskog predsjednika Oleksij Arestovič jutros je predao svoju ostavku Volodimiru Zelenskom. Podsjetimo, Arestovič je svojom izjavom izazvao buru nakon napada na Dnjepar. Arestovič je i ranije bio poznat kao osoba koja je sklona kontroverznim izjavama u kojima se izravno ili neizravno sukobljava sa zapovjednicima Oružanih snaga Ukrajine, lokalnim političarima itd.

Ovoga puta je buru izazvao svojim obraćanjem u kojem je izjavio da je raketu iznad grada oborila ukrajinska protuzračna obrana te da se projektil zbog toga nekontrolirano srušio. Malo je reći da je takva izjava u velikom dijelu ukrajinske javnosti izazvala bijes, užas i ogorčenje. 

Posebno je zanimljiv argument na kojem je Arestovič izgradio svoju verziju događaja: "Moj prijatelj, bivši časnik protuzračne obrane, hodao je ulicom u trenutku pogotka. Rekao mi je da je 100% čuo dvije eksplozije i da je prvu identificirao kao rad protuzračne obrane. Do sada nije pogriješio. I bio je siguran da je projektil oboren."

Nakon te izjave, gradonačelnik Dnjepra opisao je Arestoviča kao "samoljubivog skota". Osim toga, pozvao je Službu sigurnosti Ukrajine i protuobavještajnu službu da odgovore na izjave savjetnika.

"Nudim svoje iskrene isprike žrtvama i njihovoj rodbini, stanovnicima Dnjepra i svima koji su bili duboko povrijeđeni mojom pogrešnom verzijom razloga zašto je ruska raketa pogodila stambenu zgradu", napisao je na Facebooku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.