OBJAVLJENA ANALIZA Najbolji posao u Hrvatskoj je - savjetovanje Ramljaka

Foto: FaH

ZA Ramljakovu bivšu firmu Agrokor je posao stoljeća, a to pokazuje i danas objavljena analiza koju je izradila Udruga malih dioničara te kompanije.


Analiza pokazuje da su prihodi po zaposlenom Texo Managementa u kojem je radio Ramljak, i Altera savjetovanja, druge lokalne kuće koju je uz Texo angažirao Alix Partners, nakon toga angažmana postali višestruko veći u odnosu na konkurenciju.

"Uvidom u godišnje izvješće HANFA-e za 2016. godinu na str. 46 se može uočiti kako su svi regulirani subjekti u RH tijekom 2016. godine ostvarili 11 milijuna kuna prihoda od usluge savjetovanja o strukturi kapitala, poslovnim strategijama i srodnim pitanjima. Usporedimo li iznose koji su dostupni u medijima s prihodom cijele industrije brokerskih kuća, jasno je kako će dvije kompanije s 4 djelatnika ostvariti 2,5 puta veći prihod od savjetovanja od cjelokupne industrije", stoji u objavi Udruge malih dioničara Agrokora.

Prihod po zaposlenom (godišnje u mil. kuna, Texo i Altera nakon potpisa s Agrokorom)


Iz Udruge navode da su u analizi i globalno poznate kompanije koje su se također natjecale za posao na slučaju Agrokor.

"Da stvar ne ostane samo na domaćim investicijskim savjetnicima, napravili smo i usporedbu prihoda po djelatniku u koji pregled su uključene vodeće svjetske kompanije za savjetovanje poput PwC-a, Deloittea, McKinseya, Ernst&Young i sl. Dio tih kompanija se ujedno i natjecao za posao restrukturiranja Agrokora s AlixPartnersom", pojašnjava Udruga malih dioničara.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.