SDP odustao od prvomajske proslave

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

GRADSKI odbor SDP-a Rijeke izvijestio je u srijedu da ove godine zbog mjera zaštite od koronavirusa neće s SDP-om Primorsko-goranske županije organizirati tradicionalnu proslavu Međunarodnog dana rada 1. svibnja u Ronjgima.

Članovi te političke stranke u srijedu su dobrovoljno darivali krv u Kampusu na Trsatu.

Ujedno su čestitali Međunarodni praznik rada svima koji se, priopćili su iz riječkog SDP-a, zalažu za očuvanje dostignutih radničkih prava i za traženje novih modela ekonomskog uređenja, u kojem će vrijednost rada i dostojanstvo radništva biti najvažnije teme.

Predsjednik riječkog GO SDP-a Marko Filipović je među mjerama za ublažavanje posljedica epidemije koronavirusa, koje je vladi predložio SDP kroz 20-ak zakonskih prijedloga, izdvojio važnost uvođenja plaćenog dopusta jednom roditelju koji provodi vrijeme kod kuće sa svojom djecom. To su uvele neke europske države suočene, kao i Hrvatska, s činjenicom da jedan roditelj treba biti uz dijete koje ne može ići u školu, stoji u priopćenju.

U Rijeci, gradu u kojem je na snazi socijaldemokratska politika, povećat će se izdvajanja za socijalni program, a donesene su i mjere pomoći najugroženijim građanima kojima je putem Gradskog društva Crvenog križa osigurana dostava obroka, i to tako da Grad Rijeka financira troškove prijevoza za sve korisnike, a građanima koji spadaju u ugrožene skupine financira i troškove obroka, naveli su iz riječkog SDP-a.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.