SDP u Čakovcu odbio maknuti molitelje 150 metara od bolnica

Ilustracija: Dino Stanin/PIXSELL

STRANKE Pametno i HNS su od čakovečkog Gradskog vijeća zatražile da na dnevni red zadnje sjednice uvrsti i prihvati njihov prijedlog o izmještanju molitelja 50 metara od bolnice i drugih zdravstvenih ustanova.

U tom prijedlogu pozivaju se na Zakon o javnom okupljanju i članak 11 u kojem su navedena mjesta na kojima se ne smiju održavati prosvjedi, između ostalog, i bolnice jer se time remeti mir bolesnika, javljaju Mnovine.

Molitelji usmjereni na ranjive žene

Poručili su i kako su prosvjedi molitelja usmjereni na ranjivu skupinu žena koje prolaze kroz teško životno razdoblje. Dodaju da ih molitelji ciljano uznemiravaju i na njih stvaraju psihički pritisak. 

Taj prijedlog je na sjednici Gradskog vijeća iznijela HNS-ova vijećnica Karolina Juzbašić jer stranka Pametno nema vijećnike u Gradskom vijeću Čakovca.

Gradsko vijeće je odlukom vladajuće većine odbilo prijedlog uvrstiti na dnevni red prošlotjednog Gradskog vijeća. 

Vladajući SDP odbio zahtjev staviti na dnevni red

Podsjetimo, na vlasti u Čakovcu je SDP, a njihov gradonačelnik Stjepan Kovač iznio je obrazloženje te odluke.

On je vijećnici koja je iznijela prijedlog poručio da Grad Čakovec u svojim postojećim aktima ima regulirano gdje i pod kojim uvjetima se može prosvjedovati na javnim površinama u gradu do te mjere da se s komunalnim redarom određuje i mikrolokacija svakog prosvjeda. Zaključio je stoga kako nikakve dodatne odluke nisu potrebne. 

Dodao je i da ni u bolnicu, ni u grad nije stigla nijedna primjedba na molitelje, a poručio je i kako svi u demokraciji imaju pravo na svoja stajališta i prosvjede, pa i oni s kojima se ne slažemo, javljaju Mnovine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.