Šef osječkog HDZ-a optužio gradonačelnika Bubala za mutne poslove u NK Osijeku

ŠEF osječkog HDZ-a Dragan Kovačević prozvao je danas bivše vodstvo NK Osijeka da su profesionalne ugovore potpisivali ljudi koji nikada nisu zaigrali u klubu, a među njima je, kako kaže, bilo i braće, sestara i rodbine čelnika kluba.

Kovačević je postavio i pitanje što je s novcem dobivenim od transfera Domagoja Vide te poručio da će "prljavi veš" kluba konačno izaći na površinu. Bivšem predsjedniku NK Osijeka i gradonačelniku Krešimiru Bubalu, koji je prozvao Mladež HDZ-a da stoji iza napada Kohorte, poručio je da je njegova nedavna ostavka kukavičluk te dovoljan dokaz da "nije sposoban voditi ni klub, a ni grad".



"Zanimljivo je da mu je (Bubalu) nekoliko povika iz Kohorte bilo dovoljno da da ostavku, a nije se trznuo na 4000 potpisa građana za smanjenje cijena vrtića. Bahato je ostavio cijene", rekao je Kovačević. On upozorava da gradske strukture Osijeka ne mogu okretati glavu od kluba dok god NK Osijek više od polovine ukupnih klupskih sredstava dobiva baš iz gradskog proračuna.

Dopredsjednik NK Osijeka i član Izvršnog odbora kluba, ali i dopredsjednik gradskog HDZ-a Petar Lagator izjavio je i da na dnevnom redu sjednice izvršnog odbora kluba nije bilo riječi o ostavci predsjednika kluba te da je taj Bubalov potez i njega iznenadio. Lagator je rekao kako ne zna ništa o navodnim potpisivanjima profesionalnih ugovora s rodbinom, jer su takve ugovore, kako je objasnio, potpisivali predsjednik i direktor kluba, a dodao je i da ne namjerava krenuti stopama Krešimira Bubala i da neće podnijeti ostavku, već će pričekati da bude legalno smijenjen na skupštini kluba sazvanoj za 29. kolovoza.

Prozvani Bubalo je odbacio sve insinuacije iznesene na njegov račun, rekavši kako potpisivanja ugovora s rodbinom nije bilo te da je "takva konstrukcija moguća samo u HEP-u u Zagrebu“, a dodao je i da je novac od transfera Domagoja Vide sjeo na račun NK Osijeka 15. srpnja te da je dijelom potrošen za podimirivanje klupskih obveza. Tvrdnje Bubala kako ilegalnih ugovora u NK Osijeku nije bilo potvrdila je i privremena vršiteljica dužnosti direktora kluba Valentina Koprivnjak.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.