Šef policije koji je uhvatio Cvika odbija premještaj na nižu poziciju

Foto: Hina

IVAN KASUM, šef splitskog PNUSKOK-a, ne želi pristati na degradaciju i potpisati pristanak za premještaj na niže pozicionirano radno mjesto. Time je spriječeno postavljanje Kasumovog nasljednika Marinka Ivandića, dosadašnjeg šefa Odjela organiziranog kriminaliteta PU splitske. Neugodna situacija traje već dva tjedna i u ovom trenutku nije izvjesno kako će se razriješiti.

Kasum, naime, koristi odredbu Zakona o policiji prema kojoj službenici s više od 20 godina staža moraju dati pismeni pristanak za premještaj na novo radno mjesto. Moguće je da mu rješenje za premještaj uruče i bez toga, no onda je realna opcija za Kasuma žalba Odboru za državne službenike, eventualno, upravni postupak u kojem će se pozvati na odredbu koja traži pristanak. Izvjesno je da bi takav postupak riješio u svoju korist.

Najveći uspjeh hvatanje Jakše Cvitanovića Cvika

Nekoliko policajaca s kojima smo danas porazgovarali uopće nisu iznenađeni Kasumovim postupkom budući da se radi o velikoj degradaciji i popriličnoj razlici u plaći. Naime, vrh policije Kasuma želi premjestiti na mjesto pomoćnika načelnika policijske postaje u Kaštelima Nene Gudelja, koji je posljednjih godina radio upravo na toj poziciji koja je zbog (ne)očekivanog zapleta i dalje slobodna.  

Kasum je na čelo PNUSKOK-a u Splitu došao prije pet godina za vrijeme dok je ministar unutarnjih poslova bio SDP-ovac Ranko Ostojić. O njegovoj smjeni počelo se pričati čim je HDZ od MOST-a vratio resor unutarnjih poslova. Kasum je dugo godina bio zamjenik, a onda i načelnik Odjela za droge PU splitske. Najveći uspjeh je hvatanje korčulanskog dilera Jakše Cvitanovića Cvika u Splitu početkom 2007. godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.