Šef splitske bolnice dao ostavku

Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Julije Meštrović dvije godine prije isteka mandata odlazi u mirovinu s dužnosti ravnatelja splitskog KBC-a, potvrđeno je u srijedu, a ministar Beroš kaže da je ispoštovana Meštrovićeva želja te dodao da je možda kod ravnatelja došlo za zamora i zasićenja.

"Točno je da ravnatelj Julije Meštrović odlazi s te funkcije", potvrdila je Hini glasnogovornica splitskog KBC-a Kristina Bitanga i rekla da Meštrović od 10. srpnja više neće biti na toj poziciji jer odlazi u mirovinu.

Do ravnatelja Meštrovića, čija je odluka mnoge iznenadila, u srijedu se nije moglo doći.

Meštroviću su na čelu splitskog KBC-a ostale još dvije godine njegova drugog mandata, no 10. srpnja, s obzirom na godine života, stječe uvjete za odlazak u mirovinu, za što se i odlučio.

Mediji su objavili informacije iz bolničkih krugova po kojima je razlog odlaska pritisak ministra Beroša na Meštrovića, koji se smatra jednim od najuspješnijih ravnatelja tog drugog po veličini KBC- a. 

Meštrović je, kažu, zaslužan za brojne projekte i uređenje bolnice, otvorenost prema javnosti. 

Vrstan je stručnjak, cijenjen i u stručnim i u krugovima splitske javnosti kao dobar ravnatelj KBC-a.

UV poštovalo je Meštrovićevu želju za odlaskom u mirovinu

Komentirajući Meštrovićev prijevremeni odlazak s dužnosti ravnatelja splitskog KBC-a, ministar zdravstva Vili Beroš je rekao da je Upravno vijeće ispoštovalo Meštrovićevu želju za odlaskom u mirovinu te mu zahvalio na dosadašnjem radu i vođenju druge najveće bolnice u Hrvatskoj.

"Zajedno smo prolazili kroz sva iskušenja, posebno tijekom epidemije COVID-19, i sve vrijeme je ravnatelj imao potporu Upravnog vijeća u cilju što veće učinkovitosti KBC-a Split", dodao je Beroš.

"Vjerujem da je obavljanje odgovorne funkcije ravnatelja KBC-a Split, koji skrbi o velikom broju pacijenata sa širokog područja Dalmacije i otoka, od prof. Meštrovića zahtijevalo ogromnu energiju i da je možda došlo za zamora i zasićenja, ali treba istaknuti da smo sva pitanja zajednički rješavali, svatko u okvirima svojih nadležnosti i odgovornosti", dodao je te proučio da će sa zahvalnošću gledati na vrijeme njegovog mandata na čelu KBC-a Split.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.