Šef splitske turističke zajednice naveo problem za sezonu: Nedostaje radnika

Screenshot: N1

ŠEF Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije Joško Stella za N1 je govorio o početku predsezone. Prema njegovim riječima, najave su odlične. Kaže da je otvoreno 120 hotela, a očekuju i 10 posto veći promet.

"Prva tri mjeseca imali smo dva puta više noćenja nego prošle godine i otprilike na razini 2019. Još više ohrabruje da smo do današnjeg dana imali tri puta više noćenja u travnju.

Što je sezona bliža, sve više se povećava broj noćenja. Optimist sam, ali uz određena ograničenja, ako se nešto nepredviđeno dogodi, naravno da će biti problema. Ali, kako sada stvari stoje, imamo odličan booking i za Uskrs i za svibanj", rekao je Stella za N1.

Radna snaga kao najveći problem

Odgovarajući na pitanje koji su izazovi i koliki je problem radne snage, Stella kaže da je upravo radna snaga najveći problem.

"Ukrajinci će sigurno biti jedan od izvora radne snage. Imamo tu i okolne zemlje. Mislim da će se situacija riješiti, ove godine se svi pripremaju", kazao je direktor TZ-a Splitsko-dalmatinske županije.

Stella navodi da negativne posljedice rata u Ukrajini postoje, najviše zbog vala izbjeglica u našim receptivnim tržištima - Češkoj i Poljskoj. No nije siguran koliko će to točno utjecati na sezonu.

"Naša receptivna tržišta željna su srednje Dalmacije i putovanja nakon dvije godine pandemije", govori Stella.

Za N1 je naveo da su stvorili nove vrste doživljaja poput tematskih staza na obali i otocima, ali i da su radili na razvoju kulturnog turizma. Spomenuo je i Skywalk na Biokovu.

Stella smatra da su smještajni kapaciteti sasvim dovoljni.

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.