Šef Stožera koji je večerao s društvom u hotelu u Kninu podnio ostavku

Foto: Index

ŠIBENSKO-KNINSKI župan Goran Pauk medijima je poslao priopćenje u kojemu stoji kako je prihvatio ostavku načelnika Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije Nikole Blaževića.

"Gospodin je zbog osobnih razloga podnio Zahtjev za razrješenjem s dužnosti načelnika Stožera, koji sam prihvatio", poručio je Pauk.

Već je odabrao nove ljude

"Kako bismo osigurali kontinuitet i zadržali kvalitetu rada Stožera koji je u proteklih 11 mjeseci uspješno odolijevao izazovima u borbi s pandemijom zarazne bolesti COVID-19, na funkciju načelnika Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije imenovan je dosadašnji zamjenik načelnika g. Darko Dukić, dipl. ing., županijski vatrogasni zapovjednik, a zamjenicom načelnika imenovana je dr. sc. Sanja Slavica Matešić, pročelnica Upravnog odjela za zaštitu okoliša i komunalne poslove Šibensko-kninske županije", priopćio je župan.

Zašto je Blažević podnio ostavku?

Podsjetimo, Index je u ponedjeljak objavio slike s druženja iz jednog kninskog hotela koje datira od početka ove godine iako su na snazi mjere prema kojima hotelski restorani smiju raditi samo za hotelske goste.

>>HDZ-ov šef Stožera snimljen na večeri, on kaže da to nije hotel. Pogledajte slike

Na slikama se jasno vidi kako je Blažević bio na večeri s najmanje sedam osoba iz više od dva kućanstva.

Uz sve to, Blažević je i lagao. On je Indexovoj novinarki prvo tvrdio da nije večerao u hotelu, nego u "nečijoj kući". Jasno, nije znao reći u čijoj kući je večerao. Iz slika koje su se pojavile na društvenim mrežama jasno je da Blažević nije jeo ni u kakvoj kući, nego da je riječ o hotelskoj sali.

Podsjetimo kako nam je jučer predsjednik županijske skupštine Šibensko-kninske županije Nediljko Dujić rekao da će odluku o dožupanu Nikoli Blaževiću donijeti danas.

"Sagledavamo kompletne činjenice i sutra ćemo se oglasiti. Nisam pobornik medijskog linča i suda bez argumenata. Tražio sam jutros očitovanje od Blaževića, vjerujem da ćemo ga do sutra imati. Treba više od jednog dana da se sve istraži. On se očitovao putem Facebooka, a mene zanima istina, dogovorili smo se da sutra imam istinu. Sigurno ćemo napraviti ono što je u interesu naše županije i javnosti", rekao je Dujić jučer za Index.

>>Šef Stožera večerao u hotelu pa lagao da nije. Župan: Njemu je teško

Dujić: Pitanje svih pitanja je je li to u hotelu ili nečijoj kući

Naveo je kako je u ovom slučaju glavno pitanje je li točno da je Blažević bio u hotelu.

"On je jasno kazao da je Ante Blažević njegov prvi rođak. Pitanje svih pitanja je je li to, kako tvrde, u prostoru javne namjene, hotelu ili je u privatnoj kući, gdje živi Ante Blažević. To je najspornije u svemu. Druga stvar je kad utvrdimo to, onda ćemo znati je li točna izjava dožupana da se radi o nečijoj kući u Kninu. Mjere su da se poštuju i provode, a mi koji predstavljamo građane moramo biti ogledalo provođenja svih mjera, nevezano za Blaževića. Vrlo je bitno da čovjek koji se bavi javnim poslom govori istinu. Mi imamo svoj način kako ćemo provjeriti, nećemo slati policiju. Ako je javni prostor, u današnje doba interneta sigurno je interijer hotela stavljen na internet", kazao nam je Dujić iako smo mu rekli da smo već objavili slike hotela te da se interijer poklapa s mjestom gdje je fotografiran Blažević.

Župan Pauk: Zanemaruje se sve drugo što je učinio

Šibensko-kninski župan Goran Pauk u razgovoru za Index jučer je pak rekao da mu je teško sve skupa komentirati.

"Žao mi je što ga se konotira na taj način i zanemaruje sve drugo što je učinio. Teško je i njemu. Svjestan je da je pogriješio. On već skoro godinu dana radi težak posao. I njemu je žao, kao i meni, što se ovo ovako dogodilo. Teško mi je suditi čovjeka po tom jednom događaju s obzirom na sve drugo što je dao. To je čovjek koji je maksimalno angažiran u svom poslu", rekao je za Index župan Pauk.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.