Šef Twittera: Nikad nećemo imati opciju uređivanja tvitova

Foto: YouTube/Wired/Screenshot

IZVRŠNI direktor Twittera Jack Dorsey oglasio se kako bi odgovorio na zahtjeve korisnika ove društvene mreže. Naime, oni otkad je Twitter osnovan traže da im se omogući opcija za uređivanje objava, a tvrtka je uvijek izbjegavala ovu temu ili su izjavljivali da "razmatraju ideju".

Sada je Dorsey priopćio da Twitter "vjerojatno nikad" neće imati opciju za uređivanje objava koja bi korisnicima omogućila da isprave greške.

U videointervjuu za Wired, u kojemu je odgovarao na pitanja korisnika, bio je vrlo izravan kada je na red došlo pitanje hoće li biti omogućeno uređivanje objava u 2020. godini.

"Odgovor je ne", izjavio je Dorsey, objasnivši da je početna odluka bila da ta opcija ne postoji jer je Twitter počeo svoj rad "kao SMS, servis za slanje poruka" i želi se držati svojih korijena.

"Kao što svi znate, kada pošaljete poruku, ne možete je povući. Mi želimo očuvati taj osjećaj koji smo imali u ranim danima", tvrdi on.

Dorsey je priznao da su se stvari jako promijenile od 2006. godine i da neki korisnici imaju puno pravo tražiti opciju za uređivanje jer većina njih želi ispraviti greške u tipkanju, a da ne moraju brisati tvit s greškom i tako izgubiti broj zarađenih lajkova i retvitova.

Ipak, on je priznao da su razmišljali da omoguće ovu opciju na minutu od objavljivanja ili na 30 sekundi, što je dovoljno vremena da se ispravi tipfeler ili poveznica koja ne radi. Međutim, problem bi nastao kada bi počeli zloupotrebljavati ovu opciju jer bi korisnik mogao potpuno promijeniti sadržaj svog tvita, što oni koji su ga retvitali ne bi znali, pa bi se "Twitterom širilo nešto što oni nisu namjeravali proširiti".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.