Šef udruge ravnatelja osnovnih škola: Da nam je bilo još tjedan dana...

PREDSJEDNIK Hrvatske udruge ravnatelja osnovnih škola Nikica Mihaljević je u razgovoru za N1 komentirao je današnji povratak učenika u škole.

Ustvrdio je da je priprema školske godine bila neizvjesna i potrajala je do zadnjeg trenutka pa dodao kako je "zadovoljan time kako je krenula nastava".

"Učitelji i ravnatelji su podnijeli jedan, rekao bih, teret oko organizacije", rekao je Mihaljević ispred Osnovne škole Ante Starčevića u Zagrebu, koja je pretrpjela oštećenja u potresu koji je pogodio glavni grad, pa dodao: "Majstori su nam bili do petka."

Kazao je i kako u toj školi imaju sreće jer imaju velike učionice: "Do 70 kvadrata su pa smo tako uspjeli u svim razredima osim u dva osigurati fizičku distancu. U njima će zato imati nastavu s maskama, ali smo naručili pleksi-pregrade tako da niti ovi učenici neće morati imati maske."

"Tražili smo od osnivača da nam odobri još jednog radnika, nisu odgovorili"

"Neke su škole bile deficitarne s kadrom, imamo puno i kombiniranih grupa, najviše sa stranim jezikom ili s boravkom. Tražili smo od osnivača da nam odobri još jednog radnika. Još nisu odgovorili", kazao je, ali odmah i dodao da im je u organizaciji pomogao Grad Zagreb.

"Da je bilo još tjedan dana, jako bi nam dobro došlo", dodao je.

Tvrdi da su učenici bili oduševljeni početkom nastave: "Kod malih se to dalo jako zamijetiti, jer s nestrpljenjem su čekali prvi dan. Primijetilo se i kod velikih, puno je prošlo vremena, i kod njih se vidjela želja i radost da su u školi. Distanca se održavala, možda ne u svakom trenutku, ali je bilo zadovoljavajuće."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.