GORDAN GRLIĆ RADMAN

Šefica Povjerenstva o Grliću Radmanu: Otvorili smo dva predmeta i istražujemo

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

POVJERENSTVO za odlučivanje o sukobu interesa otvorilo je predmet protiv ministra vanjskih poslova Gordana Grlića Radmana. Istražuje se je li Grlić Radman svake godine od obiteljske tvrtke primao dividendu od dva milijuna eura što nije prijavio u imovinskoj kartici.

Šefica Povjerenstva: Krećemo u traženje podataka

Predsjednica Povjerenstva Aleksandra Jozić-Ileković u razgovoru za RTL Danas potvrdila je da je Povjerenstvo otvorilo dva predmeta vezano uz ministra koji se još nije očitovao jer predmet nije došao u fazu da se traži očitovanje.

"Sad krećemo u traženje podataka od nadležnih tijela i uvida u javne registre. Otvorili smo dva predmeta, jedan po prijavi koji se odnosi na poslovni odnos između tvrtke u suvlasništvu ministra i Ministarstva poljoprivrede.

Drugi predmet nije otvoren po prijavi, nego po vlastitim saznanjima, iz napisa u medijima, a odnosi se na imovinsku karticu i podatke koje je ministar deklarirao tamo", objasnila je šefica Povjerenstva i dodala da se sada utvrđuje je li imovinska kartica istinito i potpuno ispunjena.

Radmanova obiteljska tvrtka je dužna obavijestiti Povjerenstvo

Vezano uz predmet oko poslovanja tvrtke, Jozić-Ileković je kazala da to što je ministar suvlasnik tvrtke koja je potpisala ugovor s drugim ministarstvom samo po sebi nije sukob interesa.

"Jer je ministar postupio po Zakonu koji kaže da oni obveznici koji imaju više od pet posto udjela u kapitalu društva su dužni prenijeti upravljačka prava na drugu osobu", istaknula je šefica Povjerenstva. Ipak, kazala je i da je po Zakonu ta obiteljska tvrtka dužna obavijestiti Povjerenstvo o poslovnom odnosu, ali samo ako se radi o poslovnom odnosu s državom i lokalnim jedinicama.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.