Šefu sinjske Hvidre još jedan optužni prijedlog

Foto: Facebook

SPLITSKA Policijska uprava potvrdila je Indexu da su protiv dvije osobe podnijeli optužni prijedlog zbog prekršaja iz članka 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira vezano uz incident koji se dogodio jučer u Sinju prilikom polaganja vijenaca antifašista pred spomenik palim braniteljima.

Kako smo pisali, verbalno i fizički napadnut je predsjednik sinjskih antifašista Stipe Samardžić, koji nam je kazao kako je šef sinjske Hvidre Dražen Pavlović ponovno uklonio njihov vijenac te mu poručio da će ići ispod asfalta kada ga bude idući put donio na spomenik braniteljima. Samardžić nam je kazao i kako ga je fizički napao Neven Vučković Zerdo. Vučković, pak, tvrdi kako ga je samo odgurnuo, i to zato jer ga je uvrijedio kazavši da nije on oženio Srpkinju. Samardžić nam je, pak, pojasnio da ga je Vučković prije toga vrijeđao da je "jugoslavenčina".

Policija: Digli smo optužni prijedlog protiv 54-godišnjaka i 45-godišnjaka

Antonela Lolić, glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske, kazala nam je kako su optužni prijedlog digli protiv 54-godišnjaka i 45-godišnjaka, ne navodeći o kome se točno radi. Nakon što im je Samardžić prijavio incident, pozvali su te osobe na razgovor u policijsku postaju. Vučković nam je potvrdio da je bio u policiji i da ima 54 godine.

Za prekršaj iz članka 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira predviđena je kazna zatvora do 30 dana ili novčana kazna do 200 DEM. Pavlović je prije nepunih mjesec dana već prijavljen za prekršaj iz članka 14. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, i to zbog incidenta kojeg je napravio na proslavi Dana branitelja Cetinske krajine kada je također uklonio vijenac i svijeću koje su položili antifašisti pred spomenikom palim braniteljima. Svega koji dan kasnije Pavlović je na proslavi 2. sinjske bojne 4. brigade u Vrlici brojao krvna zrnca i provocirao reportera HRT-a Branka Dobrotu, koji je u ratu bio pripadnik 6. domobranske pukovnije.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.