Šegota stigao u Zagreb, pretresli mu ured u Zagrebparkingu

U DUBROVNIKU je danas uhićen bivši ravnatelj Gradskih groblja Zagreb Patrik Šegota.

Šegota je oko 14.30 prebačen u Zagreb te je u pratnji policije otišao u svoj ured u Zagrebparking, gdje je obavljen pretres. Pretres je završen oko 16.25 te je Šegota s djelatnicima USKOK-a napustio Velesajam.

Nakon pretresa očekuje se da će petero uhićenih biti dovedeno na ispitivanje u USKOK, nakon čega će USKOK odlučiti hoće li zatražiti istražni zatvor.

 

Za što se tereti Šegotu?

Podsjetimo, osim Šegote kojem je policija pokucala na vrata jutros u Dubrovniku, u novoj akciji policije i USKOK-a zbog korupcije u Zagrebu tijekom jutra su na području još dvije policijske uprave, zagrebačke i primorsko-goranske, uhićene još četiri osobe, među kojima je i Tamara Šegota, sestra bivšeg šefa Groblja.

Kako doznajemo, na brata i sestru Patrika i Tamaru Šegotu odnosi se jedan krak akcije koji se tiče korupcije u Gradskim grobljima, a drugi krak se odnosi na ostalih troje uhićenih, među kojima su, kako je prvi doznao Index, dvije službenice suda, a jedna od njih je voditeljica Zemljišnoknjižnog odjela u Sesvetama Ana-Marija Končić.

Sve ih povezuje poduzetnik Nenad Bukovec koji je prošli četvrtak počinio samoubojstvo na širem području Sesveta. 

Dvije uhićene zaposlenice Zemljišnoknjižnog odjela u Sesvetama uhićene su pak zbog sumnji da su za nekoliko tisuća kuna, koje im je dao Bukovec, obavljale upise ili ispise u zemljišne knjige. Dakle, intervenirale su u zemljišne knjige u korist poduzetnika Bukovca u zamjenu za novac.

Peti uhićeni je čovjek koji je, kako je doznao Index, slučajno upao u mjere istražitelja. I od njega su, sumnja se, dvije službenice suda uzele mito za intervencije u knjigama. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.