Šeks: Za Praljkovu smrt odgovoran je Stipe Mesić

Foto: Hina
 
BIVŠI predsjednik Hrvatskog sabora i pročelnik Savjetodavnog vijeća HDZ-a Vladimir Šeks izjavio je kako je general Slobodan Praljak svojim "moralnim činom pokazao svu apsurdnost i besmislenost jedne nerazumne presude Haškoga suda", koji je jučerašnjom odlukom doživio sramotan kraj, a da vlada priprema političke i pravne mehanizme kojima će se pokušati oboriti bitni dijelovi jučerašnje presude.
 
Na predstavljanju svoje knjige Državni udar 1. i 2. Šeks je u Osijeku kazao kako je njezina tema obrana prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana i njegove politike prema BiH, upozorivši kako su jučerašnjom presudom u Haagu u udruženi zločinački pothvat uključeni ne samo predsjednik Tuđman, ministar obrane Gojko Šušak i načelnik Glavnog stožera Janko Bobetko, nego i RH, koja je, prema mišljenju toga suda, djelovala u okviru zločinačkog pothvata.
 
"Nije postojao udruženi zločinački pothvat"
 
"Ova knjiga je obrana hrvatske državne politike '90-tih godina, i pokazuje da nije postojao nikakav udruženi zločinački pothvat, da je Hrvatska Republika Herceg-Bosna bila legalna i legitimna institucija, koja je bila štit obrane hrvatskog naroda. Ova knjiga predstavlja i osudu svih onih koji su doprinijeli pribijanju Hrvatske na stup srama, u prvom redu bivšeg hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića, koji je jedan od najodgovornijih za donošenje ovakve presude, a na posredan način je odgovoran i za smrt generala Praljka", ustvrdio je Šeks.
 
Ističe kako su u knjizi predstavljena razna stajališta brojnih povjesničara, političara i državnika, koji svjedoče da su argumenti Haškoga suda krajnje nevjerodostojni i neuvjerljivi.
 
Sramotan kraj Haškog suda
 
"Ovo je kraj Haškoga suda, ali jedan sramotan kraj", poručio je Šeks.
 
Govoreći o mehanizmima koji su vladi na raspolaganju u pokušaju osporavanja jučerašnje presude Šeks ističe kako su ti mehanizmi pravne i političke naravi, te će se njima pokušati oboriti bitni dijelovi presude, posebice dio kojim je hrvatski državni vrh iz '90-tih godina prokazan kao dio udruženog zločinačkog pothvata.
 
"To se mora nastojati oboriti svim silama. Neće Haški sud pisati povijest. Ne treba smetnuti s uma da ovo nije kraj", istaknuo je Šeks.
 
Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Vladimira Šeksa, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Vladimir Šeks.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.