Seksistički ispad HSP-ovca u Sisku: "Jeste li moju ženu pitali koliko sam nezasitan?"

U SISAČKOM Gradskom vijeću danas je predsjednik, HSP-ovac Veljko Novak, ružno seksistički uvrijedio zastupnicu SDP-a Kristinu Ikić Baniček upitavši ju je li pričala s njegovom suprugom o tome koliko je on nezasitan.

"Otkud vi znate koliko sam ja nezasitan, jeste li o tome pitali moju ženu", upitao je Novak zastupnicu. "Postoji li nešto na meni što vas privlači pa me slijedite kao onaj obožavatelj Jelenu Rozgu", dodao je zastupnici Novak.

"Vjerojatno nije svjestan da je uvrijedio svoju suprugu"


Kristina Ikić Baniček je za Index kazala kako je takva izjava "sumrak političke kulture u sisačkom parlamentu" te se nada kako se u budućnosti takve izjave neće ponavljati. Objasnila je kako je jučer na konferenciji za novinare govorila o "nezasitnom apetitu HSP-ovaca za novcem i projektima" te da je izraz "nezasitan" upotrijebila u vrlo konkretnom političkom kontekstu.

"Neću tužiti Novaka jer za to nemam financijskih sredstava kao što neću tužiti niti gradonačelnika Siska Dinko Pintarića koji je u prošlosti imao takvih izjava", kazala nam je Ikić Baniček te dodala kako Novak vjerojatno nije niti svjestan da je tom izjavom neizravno uvrijedio svoju suprugu. "Nije samo uvrijedio mene kao ženu i majku, već je neizravno uvrijedio i svoju suprugu, jer me pitao jesam li s njom razgovarala o njihovom seksualnom životu. No, on toga vjerojatno nije svjestan", zaključila je Ikić Baniček.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.