Seljačka buna: "Blokirat ćemo granice da ni jedan poljoprivredni proizvod neće ući u Hrvatsku

"NEKI MISLE da mi to ne možemo, ali mi smo to itekako u stanju. Blokirat ćemo silose i granice da ni jedan poljoprivredni proizvod neće ući u našu zemlju", najavio je danas Mato Mlinarić, predsjednik Nezavisnih hrvatskih seljaka u Garešnici gdje su se okupili predstavnici šest seljačkih udruga iz središnje Hrvatske, Slavonije i Baranje. Naime, oni traže hitan sastanak s predstavnicima Vlade koja se, uporno oglušuje na njihove vapaje.

"Silosi su u Hrvatskoj puni, a otkupna cijena pšenice još se ne zna", naglasili su danas seljaci podsjetivši kako i dalje ustraju na zahtjevima da se pšenica otkupljuje za 1,25 lipa, a uljana repica za 2,5 kune. Ukoliko ne bude udovoljeno njihovim zahtjevima iduće žetve možda neće biti.

Podsjetimo, pregovori Vlade i predstavnika seljaka naprasno su prekinuti kada je objavljeno da je Ivo Sanader pobjegao s mjesta predsjednika Vlade. Seljaci su bili nezadovoljni otkupnom cijenom od 75 lipa, koju je predložila Vlada, što seljaci smatraju da je i više nego neprihvatljivo jer je to cijena manja od one na europskoj burzi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.