Šest Hrvata na kruzeru kod Japana na kojem se širi koronavirus, u karanteni su

Foto: EPA

NA KRUZERU Diamond Princess koji je jučer stavljen u karantenu u luci u Yokohami ima šest Hrvata, potvrđeno je Indexu.

Kontaktirali smo turističku agenciju koja je organizirala putovanje hrvatskih državljana na kruzeru u Japan. Potvrdili su nam kako se na brodu Diamond Princess nalazi šest Hrvata. Agencija je u kontaktu sa svima njima i oni se osjećaju dobro, nemaju simptome bolesti.

Agencija je o svemu obavijestila Ministarstvo vanjskih poslova. Ministarstvo je stupilo u kontakt s njima i o svemu je obaviješten tamošnji diplomatski ured. Sumnjive osobe su izolirane i brod je trenutno u karanteni te se čeka odluka brodara o daljnjim postupcima.

"Ministarstvo vanjskih i europskih poslova je putem Veleposlanstva RH u Japanu zaprimilo potvrdu da se na kruzeru Diamond Princess nalazi šestero hrvatskih državljana. Veleposlanstvo RH u Japanu u kontaktu je s nadležnim tijelima Japana te će hrvatskim državljanima pružiti svu potrebnu konzularnu i drugu pomoć, u okviru svoje nadležnosti", odgovorili su nam iz Ministarstva.

Inače, radi se o putovanju koje je trebalo trajati 19 dana. Polazak je bio 18. siječnja iz zračne luke Ljubljana.

Na brodu je deset zaraženih

Na kruzeru je ranije boravila osoba za koju se potvrdilo da ima koronavirus, a trenutno je na njemu desetak zaraženih osoba. 

Pacijenti su s broda prevezeni u bolnicu, a 3700 putnika i članova posade ostaje u karanteni. Testovi su zatraženi za 273 osobe jer se sumnja da bi mogle biti zaražene.

Muškarac koji je prvi zaražen s broda se iskrcao u Hong Kongu. U subotu je otkriveno da je on zaražen.

Uskoro opširnije

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.