Sestra Vjekoslava Prebega: Mislim da sad malo više vrednuje život

Screenshot: HRT

VJEKOSLAV PREBEG, hrvatski državljanin koji se borio za Ukrajinu i koji je zarobljen kod Mariupolja, u bolnici u Dubravi ostat će još nekoliko dana na daljnjim pretragama. Jutros ga je posjetilo izaslanstvo vlade, a trenutačno mu je najpotrebnija psihološka pomoć.

Njegova sestra Ela Kovač razgovarala je s novinarkom HRT-a.

Otkad je bio malo dijete, Prebeg je htio biti vojnik

"On je uvijek htio biti vojnik. Otkad je bio malo dijete, njemu je to želja. Puno se oko toga pripremao i svašta. Ali, evo, sad mislim da malo više vrednuje život", rekla je Prebegova sestra. Mjesecima je bila u grču i neizvjesnosti te ovisna o vijestima.

"Najveći strahovi su mi bili da ne završi negdje u gulagu, negdje do kraja života služeći njima. I da ga maltretiraju. Čak i ne toliko da bude kraj", kazala je.

Sad ima manje brige. Jučer je cijeli dan kuhala i spremala kako bi dočekala Prebega kod kuće. Najveća mu je želja zelena salata i da vidi prijatelje. Prebegu sigurno utočište pružaju u bolnici u Dubravi.

Šef KB-a Dubrava: Prebeg je dobro

"Pacijent je dobro, no zbog dodatnih dijagnostičkih pretraga i psihološke pomoći bit će zadržan još nekoliko dana. Sigurno je to kompleksno i nije jednostavno, nakon toliko mjeseci provedenih u takvim uvjetima. Međutim, on se osjeća dobro i drži se dobro", rekao je ravnatelj bolnice Ivica Lukšić.